Iaşi: Şefii judeţului au fost chemaţi să dea declaraţii în dosarul "Grădiniţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Simirad este cercetat în controversatul dosar
Constantin Simirad este cercetat în controversatul dosar

Dosarul „Grădiniţa" a ajuns din nou pe masa procurorilor, după aproape şapte ani de la debutul anchetei. În  cazul tunului de aproximativ 350.000 de lei ar putea fi trimise în judecată mai multe persoane pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Controversatul dosar „Grădiniţa", în care sunt implicate mai multe nume sonore din administraţia locală, pare a fi aproape de final. În cazul jafului de 350.000 de lei din banii publici au fost audiate de cătră ofiţerii de la Serviciului de Investigaţii a Fraudelor (SIF) mai multe persoane. Printre cei care au dat ochii cu poliţiştii s-au numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Constantin Simirad, Lăcrămioara Vernica, fosta secretară a Consiliului Local, în prezent pe aceeaşi funcţie la CJ şi Tamara Cudelcu, fosta şefă a Direcţiei Economice a Primăriei.

„Nu am dat declaraţii. Plângerea în acest caz am făcut-o eu împotriva unor persoane care au luat din banii publici. Consider că este vorba despre nişte şicane şi prin acest dosar se plătesc unele poliţe", a declarat Constantin Simirad, preşedintele CJ. La începutul acestei luni ofiţerii de la SIF au trimis dosarul „Grădiniţa" procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalului Iaşi.

Mai citiţi şi:

Tunul „Grădiniţa", uitat şapte ani în biroul anchetatorilor

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, mai multe persoane ar putea fi trimise în judecată în acest caz pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Afacerea „Grădiniţa" a început în 2001-2002, când mai multe societăţi apropiate funcţionarilor din Primăria Iaşi au reuşit să obţină contracte dubioase pentru renovarea unor unităţi de învăţământ preşcolar. În conturile „firmelor de apartament", aşa cum au fost catalogate de anchetatori, au ajuns sume uriaşe de bani din bugetul municipalităţii.

Citiţi mai multe mâine în:

stampila ads
Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite