Iaşi: Urgenţele din cutia metalică dispar. Şefii Spitalului „Sfântul Ioan“ critică decizia Guvernului de a închide unitatea medicală (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Vladimir Poroch şi doctorul Teodor Stamate
Managerul Vladimir Poroch şi doctorul Teodor Stamate

Proiectul de hotărâre care prevede desfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan" şi reorganizarea sa ca secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon" a fost dur criticat de conducerea unităţii.

Şefii Spitalului „Sfântul Ioan" şi-au prezentat astăzi părerile de rău cu privire la desfiinţarea unităţii medicale, precum şi scepticismul că lucrurile vor funcşiona mai binhe prin comasarea celor două spitale. „Consider că este necesar să avem un Spital de urgenţă Moldova, dar nu credem că aceasta este o soluţie. Spitalul nostru deţine multiple secţii specializate care doar aici se găsesc, iar transferul de echipamente la «Spiridon» nu se poate face chiar aşa de uşor", spune Vladimir Poroch, managerul Spitalului „Sfântul Ioan" Iaşi.

Citeşte şi:

Iaşi: Ministerul Sănătăţii va înfiinţa Spitalul de Urgenţă Moldova

Supărat de decizia închiderii spitalului este şi doctorul Teodor Stamate, şeful Clinicii de chirurgie plastică şi reconstructivă. „Amărăciunea este cu atrât mai mare cu cât timp de 10 ani am văzut cum s-a săpat groapa pentru noul spital şi s-a pus în final acoperişul, pentru ca în final acesta să devină Institut de Oncologie. Este foarte greu să o luăm de la capăt", spune Stamate.

ASCULTĂ CE SPUNE MANAGERUL VLADIMIR POROCH DESPRE DESFIINŢAREA UNITĂŢII MEDICALE

Nici directorul medical Paul Sârbu nu vede cu ochi buni decizia Guvernului. „Ar trebui să nu fim sentimentali, dar ştiu sigur că suntem singurul spital unde medicii vin de acasă sâmbăta şi duminica pentru a face operaţii. S-au făcut eforturi foarte mari pentru a fi printre cei mai buni şi suntem buni", spune Sârbu.

De cealalată parte, reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spirion" salută decizia. „S-a concluzionat că este în interesul Iaşiului şi al pacienţilor să existe un spital cu nivel de competenţă înalt şi până la 23 decembrie conducerile celor două spitale împreună cu toţi cei implicaţi îân proiect vor analiza elementele concrete şi vor transmite transmite propuneri de modificare şi completare a actului normativ", spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite