Iaşi: Şefii Primăriei au aprobat bugetul Sărbătorilor de iarnă. În program, doar colinde şi trupe româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii sărbătoresc cu artificii
Ieşenii sărbătoresc cu artificii

Consilierii locali au votat în şedinţa ordinară de marţi alocarea sumei de 1 milion de lei pentru organizarea Sărbătorilor de iarnă, chiar dacă au contestat iniţial valoarea sumei propuse.

O parte din aleşii locali au susţinut că Primăria poate organiza Crăciunul şi Revelionul în stradă cu bani mai puţini şi au propus alocarea doar a 250.000 de lei, aşa cum se procedează la Cluj.

„Vom încerca să le organizăm cât mai bine, deşi avem mai puţini bani ca anii anteriori. Totuşi trebuie să ne mai bucurăm de tradiţii. Acum în şedinţă, s-a aprobat alocarea a 1,5 miolioane de lei, total insuficienţi faţă de cât avem nevoie. Invit oamenii de afaceri la sponsorizări“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

În programul de Sărbători, se numără evenimente precum Serbările de iarnă în cartiere, Carnavalul Copiilor, târgul Cadourilor tradiţionale de Crăciun, Festivalul folcloric „Datini de iarnă", Concert de colinde cu corul „Tempus", şi concertul din noaptea de Revelion.

Oficialii încă nu au decis care sunt trupele care vor cânta pe scena din faţa Palatului Culturii, dar vor alege formaţii româneşti, din lipsă de fonduri.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite