Iaşi: Şef Poliţiei Iaşi a câştigat procesul doar pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Moscalu, adjunct IPJ Iaşi FOTO: IPJ
Marin Moscalu, adjunct IPJ Iaşi FOTO: IPJ

Bulibăşeală la Judecătoria Iaşi în procesul lui Marin Moscalu, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, prins cu 127 de kilometri la oră în localitatea Leţcani.  În 24 de ore, comisarul şef  a şi câştigat, dar a şi pierdut procesul în care contesta sancţiunea primită pentru depăşirea vitezei legale.

Ieri la amiază, pe portalul Judecătoriei Iaşi şi în programul de evidenţă a dosarelor  Ecris decizia magistraţilor îl scotea basma curată pe Marin Moscalu.  În dreptul pronunţării scria că instanţa admite în parte cererea adjunctului şefului IPJ Iaşi şi îi înlocuieşte sancţiunea cu avertisment. În schimb, în această dimineaţă, reprezentanţii Judecătoriei Iaşi au anunţat că s-a produs o eroare şi că cererea lui Marin Moscalu a afost de fapt respinsă.

„Doamna judecător a avut foarte multe dosare cu soluţii ample. Din eroare, grefiera de şedinţă a trecut soluţia de la următorul dosar. Astfel de erori se pot produce din cauza numărului mare de cauze. Îmi cer scuze pentru acest incident în numele Judecătoriei, Secţia Civilă", a declarat Cristina Vâlcu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi. Decizia în acest dosar nu este definitivă. „Nu am primit nimic oficial. O să iau legătura cu avocatul", a declarat comisarul şef Marin Moscalu.

Amendat cu 540 de lei

În luna octombrie 2009 comisarul şef a fost depistat de radar conducând autoturismul personal, marca Skoda, cu 127 de kilometri la oră în localitatea Leţcani. Însă viteza pe acea porţiune de drum era de 50 de kilometri la oră.

Agenţii Poliţiei Rutiere au întocmit proces verbal în lipsa adjunctului  IPJ Iaşi şi l-au sancţionat cu 540 de lei şi au decis reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Însă pe 5 noiembrie 2009 Moscalu a contestat procesul verbal de contravenţie la Judecătoria Iaşi. 

Sentinţă Moscalu-bun
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite