Iaşi: Se pune la cale concesionarea parcărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au lansat spre dezbatere publică proiectul prin care vor să încredinţeze unei firme private amenajarea spaţiilor de staţionare. Potrivit proiectului de hotărâre, în funcţie de zonă, cei care deţin un autoturism vor trebui să achite pentru o oră de parcare între 1,5 şi 3 lei.

Ieşenii care au autoturisme şi vor să le parcheze regulamentar vor fi nevoiţi să scoată bani grei din buzunar. Un regulament de exploatare a domeniului public ce urmează să fie analizat în Consiliul Local vizează reguli noi pentru zonele de staţionare.

Vezi aici proiectul de hotărâre pentru concesionarea parcărilor

Şefii Primăriei au decis să demareze procedurile pentru a delega gestionarea locurilor de parcare unei firme private. „Dorim să demarăm cât mai repede licitaţia pentru a găsi un operator interesat să investească în amenajarea locurilor de parcare", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Potrivit proiectului de hotărâre, operatorul privat are obligaţia să doteze spaţiile cu parcomate şi cu distribuitoare de tichete sau personal calificat, să marcheze periodic locurile de parcare şi să investească în dezvoltarea de noi locuri de parcare, după ce municipalitatea le va preda amplasamentele.

Aflaţi care vor fi tarifele de parcare în funcţie de zonă astăzi, Adevărul de Seară

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite