Iaşi: Săteanul care a legat ecologia de gard. Vezi aici până unde merge inventivitatea unui om (FOTO SI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 67 de ani împliniţi, ieşeanul Alexandru Chirilă vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un gard făcut integral din capacele sticlelor de suc. Acesta are 16 metri lungime şi 1,5 înălţime.

Bădia Alexandru Chirilă vrea să cunoască celebritatea la 67 de ani, iar speranţele lui nu sunt departe de a se împlini. De doi ani încoace, zi de zi, sexagenarul din satul Blaga, comuna ieşeană Schitu Duca, a lucrat cu spor la un gard realizat numai din capacele sticlelor de suc sau apă minerală. Ideea i-a venit atunci când a văzut că oriunde întorcea capul dădea cu privirea de PET-uri aruncate.

image

Cum nu părea să rămână vreodată în pană de materie primă gratuită, săteanul s-a pus serios pe treabă, impulsionat totodată şi de gândul că nu a mai auzit de nimeni care să fi pus în aplicare o astfel de idee. „Mai am câteva rame de făcut şi pot să le montez la vară în locul gardului vechi. Numai bine am auzit că asfaltează drumul şi vor trece o mulţime de maşini pe aici şi oameni care să-l admire. Mă gândesc că poate intru chiar şi în Guiness Book", spune sexagenarul.

image


Alexandru Chirilă nu s-a mulţumit însă doar să înşire pe sârmă capacele, fără nicio noimă, şi şi-a ales pentru fiecare din cele opt rame un model, în funcţie de culoarea capacului. „Ăsta nu-i lucru uşor. E nevoie chiAr de un calcul matematic. Altfel rişti să nu-ţi iasă cum trebuie şi trebuie să strici totul", explică săteanul.

image

47.000 de capace folosite până acum

Fiecare ramă are 2 metri lungime şi 1,5 înălţime.

„Ca să umplu una de asta îmi trebuie cam 4.000 de capace, iar până acum am folosit peste 47.000 de bucăţi. În fiecare capac am dat patru găuri cu sula, prin care trec sârma galvanizată. Dintotdeauna mi-a plăcut să mă ocup de lucruri migăloase", mai spune ieşeanul.

image

Află ce planuri ecologice mai are Alexandru Chirilă  în „Adevărul“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite