Iaşi: Sărbători cu masa goală pentru foştii angajaţi de la Avicola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia lui Vasile Afloarei va avea anul acesta Sărbători sărăcăcioase
Familia lui Vasile Afloarei va avea anul acesta Sărbători sărăcăcioase

Foştii salariaţi ai lui Gigi Becali de la compania ieşeană Avicola SA vor avea anul acesta Sărbători sărăcăcioase.

Cu datorii mai mari decât veniturile care le intră în casă din indemnizaţia de şomaj, foştii angajaţi de la producătorul de carne vor pune foarte puţine pe masă atât de Crăciun, cât şi de Revelion. Vasile Afloare este unul dintre cei peste 100 de angajaţi de la Avicola care-şi vor petrece sărbătorile doar cu amintirea bunăstării din anii anteriori.

Citeşte şi:

Iaşi: Angajaţii de la Avicola nu ştiu ce vor pune pe masa de Crăciun

Iaşi: Angajaţii de la Avicola reclamă neplata salariilor de un an de zile

Are datorii de peste 1.100 de lei pe lună în condiţiile în care el şi soţia sa, de asemenea fostă angajată a abatorului de la Târgu Frumos, primesc împreună 850 de lei din indemnizaţiile de şomaj. „Am rate de cinci milioane la o bancă, o rată de un milion la alta şi peste cinci milioane datorie la Asociaţie. Nu sunt bani", spune capul familiei Afloare.

Cu câteva zile înainte de Crăciun toţi angajaţii de la Avicola au fost chemaţi la sediul de la Târgu Frumos. S-au dus, cu speranţa de a-şi primi salariile restante. Au plecat, însă, cu buzunarele goale, deoarece cei de la firma de lichidare care se ocupă de reorganizarea companiei, nu le-au mai dat niciun ban.

„Tată, dă-mi şi mie o bucată de carne!"

În prag de Sărbători, Vasile Afloare a mers luni la piaţă pentru a-şi cumpăra doar doi morcovi. Atât îşi permite din banii pe care îi are în buzunar şi cu care trebuie să-şi facă cumpărăturile pentru masa festivă.

„Acum am venit din piaţă. Am luat doi morcovi. La mine masa nu este plină. Anul trecut a fost cum a fost. Ne dădea şi nouă o raţie de la companie. Acum m-am dus la tata. <Tată, dă-mi şi mie o bucată de carne!>. Ştiu că orice om se sacrifică pe el însuşi ca să aibă ce pune pe masă, dar eu ce să mai sacrific?", se întreabă Vasile Afloare.

Împreună cu foştii salariaţi de la Avicola, el s-a gândit să-l dea în judecată pe Becali. „Cum să-l dăm în judecată pe Becali? El nici nu ştie de noi. El îşi taie porcul de Crăciun şi noi nu avem ce pune pe masă", spune fostul angajat.

Acesta a ajuns pe culmea disperării când a văzut că nu are cu ce-şi întreţine familia de Sărbători. „Nu mai am cu ce. Spuneţi-mi şi mie unde să mă duc să lucrez, că merg. Merg şi în seara de Crăciun. Şi pe întâi ianuarie. Fac orice. Dar cine mă mai ia la 55 de ani?", se întreabă Afloare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite