Iaşi: Salariaţii de la Spitalul Socola continuă protestele. Li s-au alăturat şi colegii din alte unităţi sanitare (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la Spitalul de Psihiatrie îşi strigă nemulţumirile în curtea instituţiei pentru a treia zi consecutiv. Aceştia sunt nemulţumiţi că salariile le-au fost micşorate din cauză că Ministerul Sănătăţii a hotărât ca fondul de salarii să nu depăşească 70% din sumele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Ora 11.00 Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru a iniţiat astăzi un proiect legislativ în care cere ca cheltuielile de personal să crească de la 70% la 80% din sumele decontate de Casele de Asigurări de Sănătate.

„Este necesar ca în spitalele universitare, de specialitate, cu profil unic şi adresabilitate regională, precum şi în institute, cheltuielile aferente drepturilor de personal să reprezinte maximum 80% din sumele decontate de casele de asigurãri de sănătate din fondul naţional unic de asigurãri sociale de sănătate pentru serviciile medicale furnizate, precum şi din sumele asigurate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii cu această destinaţie", spune doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru.

Ora 10.00 Salariaţii de la Spitalul Socola refuză să mai muncească după ce salariile le-au fost micşorate.

Colegii de breaslă de la alte unităţi sanitare îi susţin.

Iaşi: Rudă de pacient la Socola: „L-am adus pe picioare, îl iau acasă în scaun cu rotile“ (VIDEO şi FOTO)

„Am primit şi ieri toată ziua mesaje de la cadre medicale care mă întrebau ce se întâmplă acolo la spital şi mi-au spus că vor să se ducă la ei să le transmit mesaje de încurajare. Ieri au fost şi cei de la Şipote acolo, probabil şi astăzi se vor duce", spune Viorel Tănase, liderul Sanitas Iaşi.

Iaşi: Angajaţii de la Spitalul Socola continuă protestul (UPDATE)

Iaşi: Protest şi îmbrânceli la Spitalul Socola. Angajaţii sunt nemulţumiţi că li s-au micşorat salariile (UPDATE FOTO)

În cursul acestei zile, o comisie formată din reprezentanţi ai Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi Ministerului Sănătăţii se vor întruni pentru a găsi o soluţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite