Iaşi: Salariaţii de la Avicola reclamă neplata salariilor de un an de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii salariaţi ai companiei Avicola SA, patronată de Gigi Becali, au protestat dimineaţă în faţa Judecătorului Sindic. Aceştia acuză conducerea societăţii intrate în insolvenţă că nu a mai achitat salariile de un an de zile şi că a operat disponibilizări nejustificate.

250 de persoane au fost concediate în ultimele luni de la societatea patronată de Becali fără a li se plăti salariile, cu toate că legea prevede că angajaţii unei societăţi aflate în insolvenţă au dreptul la plata a trei salarii medii pe economie, din fondul de garantare.

„Din punctul nostru de vedere, societatea Avicola a înfometat şi a adus în pragul disperării pe foştii salariaţi, care sunt acum ameninţaţi de bănci că le vor lua casele datorită restanţelor la credite şi se tem că nu vor mai avea nici energie termică şi nici gaze în plină iarnă şi nici cu ce să-şi întreţină copiii la şcoală", se arată în comunicatul trimis de salariaţii companiei în speranţa de a sensibiliza organele de decizie.

Mai mult, angajaţii acuză societatea de reorganizare-lichidare care a preluat firma de faptul că a vândut o fermă aflată în patrimoniul companiei în luna august a acestui an. Ca urmare a tranzacţiei ar fi fost încasaţi 2,1 milioane de lei, bani care sunt ţinuţi într-un cont blocat. „Administratorul judiciar a aprobat scoaterea din cont a 48.000 de lei pentru plăţi salariale, însă de aceşti bani au beneficiat directorii, iar muncitorii tot neplătiţi au rămas", spun salariaţii în comunicat. Foştii angajaţi ai companiei au de primit sume care variază între 5.000 şi 15.000 de lei.

Citeşte şi:

Iaşi: Firma lui Gigi Becali este scoasă la vânzare pe bucăţi

Situaţia este confirmată şi de ing. Liliana Catar, cea care semnează petiţia în numele tuturor angajaţilor nedreptăţiţi. „De un an de zile nu am mai primit niciun ban. De aceea am făcut azi grevă la Judecătorul Sindic. El ne-a primit, dar a spus că nu ne poate promite nimic", a spus aceasta.

Corneliu Mititelu, actualul administrator al companiei, reprezentant al Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L, nu a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite