Iaşi: Rochia şi masca antistres, la Târgul Internaţional de Inventică (Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aritia Poenaru, creatoarea rochiei biofotonice
Aritia Poenaru, creatoarea rochiei biofotonice

Inventatorii au găsit se pare leacul împotriva stresului la români, pe care l-au îmbrăcat în cele mai elegante forme posibile.

Rochia antistres sau biofotonică este de departe pata de culoare a primei ediţii a Târgului Internaţional de Invenţii „Invent-Invest SIR20" de la Iaşi, organizat la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iaşi. La prima vedere, obiectul vestimentar pare o rochie obişnuită, aşezată pe un manechin de plastic.

Creatorea ei, Aritia Poenaru, din Iaşi, de profesie designer şi arhitect stagiar, susţine că o dată îmbrăcată, rochia va face minuni pentru stăpâna sa. „Tot complexul este destinat creşterii tensiunii arteriale. Sunt persoane hipotensive care au nevoie de stimulare. Compleul este orientat către zonele energetice de bază. Pentru crearea ei am măsurat fiecare efect produs de culoare, material, tratamentul aplicat materialului,volumetrică, croială şi accesorii", spune Aritia Poenaru.

Deocamdată, spune creatorea, nu a fost stabilit un preţ pentru rochie. „Preţurile acestor produse nu vor surclasa considerabil o rochie la standarde normale", spune designer-ul.

Masca magnetică şi „abţibilduri" pentru motor

Ciprian Davidoni

Vizitatorii de la Târgul de Inventică pot găsi şi alte obiecte utile destinate relaxării. Branţul şi masca magnetizate sunt doar câteva din ele. „Masca are o inserţie magnetică. Se pune pe faţă zece, cincisprezece minute, de mai multe ori pe zi. Branţul este o invenţie premiată la saloanele de inventică de la Geneva. Acţionează pe punctele reflexogene de pe suprafaţa tălpii şi relaxează organele interne. Preţul lor este de 40 de lei", spune Ciprian Davidoni, managerul firmei care comercializează produsele.

Dispozitivul de sudură fără acetilenă:

Dispozitiv de sudură fără acetilenă

„La eveniment participă 51 de inventatori. Sunt plăcut impresionat că au venit mulţi inventatori. Încercăm prin acest târg să se ajungă la o discuţie între patru ochi între inventator şi cel care vrea să vadă pusă în aplicare ideea acestuia. Inventatorul îşi arată prototipul care funcţionează iar investitorul îl vede. Acest lucru m-a determinat să realizez acest eveniment", a spus profesorul ieşean Constantin Antohi, preşedintele Societăţii Inventatorilor din România.

Târgul Internaţional de Inventică este deschis vizitatorilor până pe 27 noiembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite