Iaşi: Revelion cu incidente. 100 de ieşeni au ajuns la spital în comă alcoolică, după ce au încercat să se sinucidă sau cu arsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului ,,Sfântul Ioan" au tratat în noaptea dintre ani aproape 100 de pacienţi. O mare parte dintre ei au avut nevoie de îngrijiri după ce au băut peste măsură sau au consumat produse etnobotanice. Aceştia au devenit violenţi cu cadrele medicale fiind nevoie de intervenţia agenţilor de pază pentru a-i imobiliza.

Cumpăna dintre ani nu a fost cu noroc pentru toţi ieşenii. Aproape 100 de persoane au ajuns pe patul de spital în urma incidentelor. Este cazul unui copil de 11 ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă i-a explodat în faţă în timp ce se afla la urat.

Iaşi: 93 de bolnavi au fost trataţi în fiecare zi la Spitalul de Urgenţe

 Alte două persoane de 54 şi 58 de ani din Ţuţora s-au prezentat la spital cu mâinile şi faţa arsă după ce casa le-a luat foc în timp ce pregăteau masa de Revelion. Examenele toxicologice au arătat că cei doi aveau o alcoolemie de peste 1,5 la mie. ,,Pacienţii intoxicaţi cu fum au necesitat suport respirator şi au rămas internaţi în Secţia de Toxicologie. Prognosticul este rezervat din cauza complicaţiilor care pot apărea", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU al Spitalului ,,Sfântul Ioan" Iaşi.

Au vrut să moară între ani

Nu au lipsit în ultimele ore din 2010 nici victimele produselor halucinogene. Un bărbat de 27 de ani a ajuns în comă de gradul II după ce a consumat etnobotanice şi care în pretent este internat la Secţia de Toxicologie. Medicii susţin că la trecerea dintre ani nu a existat nicio oră în care să nu fi tratat câte o comă toxică. 

Pe alţii trecerea în Noul An i-a condus la gestul extreme de a încerca să încheie conturile cu viaţa. Este cazul unui bărbat în vârstă de 49 de ani care a vrut să se sinucidă aruncându-se în faţa unei maşini şi al unei femei de 43 de ani care a înghiţit un pumn de pastille. ,,Pacienţilor li s-au făcut spălături stomacale, sunt internaţi în Secţia de Toxicologie şi vor primi suport psihologic", spune doctorul Ciuhodaru.

Gerul a fost un alt factor care i-a făcut pe ieşeni să bea fără limită din dorinţa de a se încălzi şi care au ajuns la Urgenţe. Un bărbat de 50 de ani din erbiceni a ajuns în stare critică, în comă de gradul II, cu hipotermie şi a fost resuscitat mai multe ore pentru a fi stabilizat. În prezent se află la Terapie Intensivă-Toxicologie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite