Iaşi: Relaxare în piscină şi la masaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sezonul rece, ieşenii pot alege să scape de griji la centrele SPA care şi-au adaptat ofertele în funcţie de situaţia economică. Preţurile pentru o oră în care ţi se ia stresul cu mâna variază, în funcţie de preferinţe, de la 24 până la 70 de lei.

Una dintre cele mai cunoscute piscine din oraş rămâne Baia Publică, situată în apropiere de Mitropolie. Bazinul de înot este de forma unui cerc cu diametrul de 11 metri, unde adâncimea maximă nu depăşeşte 1,7 metri. Contravaloarea unui duş şi a intrării în bazin este de 20 de lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii, pe durata a trei ore.

De asemenea, contravaloarea a 30 de minute în saună este de 15 lei. Piscina este deschisă în intervalul orar 8.00-20.00, în fiecare zi exceptând luni şi vineri. Dacă de joi până duminică programul este mixt, accesul în piscină este permis marţi doar femeilor, respectiv miercuri bărbaţilor.

Şedinţe all inclusive

Aceleaşi preţuri pentru piscină şi saună, însă numai pentru o şedinţă de o oră, sunt practicate de un centru SPA situat în Tătăraşi, vizavi de Piaţa Chirilă. Pentru asistenţa unui instructor de înot sau aqua gym, preţurile urcă la 30 de lei pe oră. Deşi dimensiunile piscinei sunt de 6 metri lungime pe 4 metri lăţime şi 1,4 metri adâncime, pasionaţii de înot pot să-şi pună serios rezistenţa la încercare. „Nu ştim să mai fie disponibil în Iaşi sistemul de înot contra curentului. Principiul de funcţionare este acelaşi ca în cazul bicicletei de fitness. Datorită unui jet puternic de apă care este proiectat dintr-un perete al piscinei, clientul înoată împotriva acelui curent, însă nu ajunge la margine, putând să facă efort susţinut  pentru o perioadă mare de timp“, a explicat Oana Drăghici, managerul salonului. Pentru ieşenii care îşi permit există şi o variantă all-inclusive, pusă la dispoziţie de hotelul de patru stele situat la ieşirea din Iaşi dinspre Ciurea, la 2.000 de metri de Capăt CUG. Piscina în cauză este de formă hexagonală, cu o lungime de 12-13 metri şi o lăţime de 5-7 metri, respectiv o adâncime de la 1,1 la 2,2 metri. Clienţii care plătesc pentru o şedinţă de două ore pot opta să stea şi în saună. Cei care au chef de mişcare în afara apei, pot alege masa de biliard din vecinătate sau chiar aparatele de fitness din cadrul complexului. „Costul pentru toate aceste facilităţi este de 50 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii, însă fiecare şedinţă se programează numai prin rezervare în prealabil. Clienţii care se cazează la hotelul nostru beneficiază de gratuitate pentru aceste servicii“, a declarat Gabriela Ciocârlie, şef recepţie.

Saună cu raze infraroşii

Pentru cei care vor să transpire la saună fără să îndure aburii există o variantă mai comodă. Centrul de tratamente corporale situat lângă sala de volei Penicilina din apropiere de bulevardul Independenţei pune la dispoziţia celor interesaţi un tunel cu raze infraroşii, reprezentând o saună profesionistă de ultimă generaţie.

„Spre deosebire de pătura termică ce poate provoca neplăceri, razele infraroşii au un efect de încălzire la nivel celular. Acest lucru permite eliminarea grăsimilor, toxinelor şi a metalelor grele cu până la 30% faţă de numai 15% cât se pierde la o saună normală. Preţul pentru 50 de minute în tunelul cu infraroşii este de 24 de lei“, a explicat Daniela Ungureanu, managerul centrului.

Tipurile de masaj disponibile
Ieşenii care doresc să se recreeze fără să facă mişcare pot opta pentru cel mai la îndemână serviciu, respectiv masajul. Oferta şi preţurile în acest sens sunt variate, de la 12 la 70 de lei. Ineditul îl reprezintă baia turcească pusă la dispoziţie de centrul SPA din Tătăraşi, de lângă Piaţa Chirilă. Cunoscută şi sub denumirea de Hammam, baia cu vapori umezi durează jumătate de oră şi implică răcorirea clienţilor o dată la 10 minute. Urmează îndepărtarea impurităţilor de pe piele cu sare de mare sau o mănuşă aspră. Ritualul se încheie cu un masaj cu uleiuri vegetale, de până la 35 de minute. Preţul pentru acest pachet este de 70 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite