Iaşi: Protest inedit la pompă. Mai mulţi tineri au pus benzină de 1 leu (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 de tineri ieşeni au protest marţi după amiază într-o manieră inedită faţă de majorarea preţului la carburanţi.

Majoritatea prieteni, dar şi câţiva care au răspuns la mesajul lansat pe Facebook, s-au suit în 13 maşini, cu care au luat la rând benzinăriile din cartierul Păcurari.

image

Ei au ocupat toate pompele de benzină, însă în rezervor au pus numai câteva picături, în valoare de 1 leu. În loc să plătească cu o bacnotă, tinerii i-au pus pe casieri să numere câteva zeci de monezi pentru fiecare alimentare.

Protest benzină la Iaşi

„Nu avem bani de preţurile actuale la pompă. Prin această acţiune am vrut să nu mai lăsăm benzinăriile să mai ia bani. Dacă 50% din şoferi nu ar alimenta timp de o lună, atunci protestul nostru ar fi mai bine simţit", a explicat Claudiu Bungeanu (foto jos), student.

Protest benzină la Iaşi

Tinerii au cerut şi bon de casă, chiar dacă angajaţii benzinăriilor au crezut în prima fază că s-a defectat pompa.

Protest benzină la Iaşi

Acţiunea nu a rămas neobservată de trecători. „Cât s-a făcut benzina? 5 lei? Păi imediat o să se facă 7 lei. Ar trebui să vin şi eu cu maşina la protest", a spus un pensionar ieşean după ce a văzut protestul din benzinărie.

Protest benzină la Iaşi

Voia bună a fost la ea acasă în timpul acţiunii. Unul dintre protestatari a ieşit pe bulevard pentru a-i îndemna pe şoferii din trafic să li se alature demersului.

În momentul în care angajaţii unei firme de pază şi protecţie i-a luat la rost pe tineri într-o benzinărie, aceştia au oferit o explicaţie: „Plecăm toţi la munte şi ne-am oprit ca să stabilim traseul", a spus unul dintre protestatari, înainte să fie „invitat" să părăsească locaţia.

image

Un alt mod prin care tinerii ieşeni au atras atenţia asupra manifestului lor a fost să împingă maşinile până la pompă simulând astfel o pană de benzină

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite