Iaşi: Proiectul „satul verde“ s-a ofilit în faza actelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Constantin Chirilă arată locul unde ar trebui construit parcul din Prisăcani
Primarul Constantin Chirilă arată locul unde ar trebui construit parcul din Prisăcani

La sfârşitul lui 2009, zece localităţi din judeţ au primit finanţare de la Ministerul Mediului pentru amenajarea de spaţii verzi.

Fântâni arteziene, bănci elegante, felinare, sculpturi şi alei, evaluate la 4,7 milioane de lei, erau la sfârşitul anului 2009 ingredientele unor spaţii de relaxare de vis în ochii oamenilor şi în planurile edililor.
După mai bine de un an însă, cele mai importante proiecte abia dacă au început să capete contur. Cu toate acestea, edilii dau asigurări că parcurile vor fi finalizate în termenul legal de un an  de la semnarea contractului cu Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Printre comunele care au primit cei mai mulţi bani se numără Aroneanu, 726.900 de lei, şi Prisăcani, 499.185 de lei. Parcul sătenilor din Aroneanu este prevăzut în proiect cu fântâni arteziene, sculpturi şi locuri de joacă pentru copii, pe un teren de două hectare, arbuşti cu diferite forme geometrice, trei foişoare, reproduceri ale unor sculpturi celebre, dar şi un loc de joacă pentru copii.

„Deocamdată am făcut împrejmuirea, arătura şi se lucrează la porţile de lemn de la intrare care au un design special. Urmează să plantăm şi pomii“, spune Benone Moruzi, primarul comunei Aroneanu. Edilul dă asigurări că până în primăvară, parcul va fi finalizat. Pe de altă parte, în localitatea Prisăcani primarul Constantin Chirilă spune că până acum s-a luptat cu procedurile de licitaţie şi achiziţii demarate în luna august şi care au fost finalizate abia de curând.

La Moşna, lucrările încep anul viitor
„Fără discuţie ne vom încadra în termenul legal. Aprobările şi procedurile de achiziţii şi licitaţiile durează mai mult decât execuţia în sine“, a spus primarul din Prisăcani. Georgel Popa, primarul comunei Moşna, care a primit cele mai mici fonduri pentru realizarea unui spaţiu verde, respectiv 140.254 de lei, spune că abia de aproximativ două săptămâni a fost semnat contractul cu cei de la Mediu. „Avem mai multe investiţii şi sunt dificultăţi în derularea lor. Acum, în ceea ce priveşte parcul, suntem în faza de documentare pentru obţinerea autorizaţiei de constucţie. Cred că de la începutul anului viitor vom demara lucrările. Vom termina la timp pentru că proiectul nu este unul pretenţios“, a explicat edilul Georgel Popa.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite