Iaşi: Program unic în Moldova, blocat în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
49 de locuinţe pentru romi urmează să fie construite în Dolheşti
49 de locuinţe pentru romi urmează să fie construite în Dolheşti

Comuna Dolheşti din Iaşi este singura localitate din Regiunea Nord-Est în care Ministerul Dezvoltării va construi locuinţe pentru romi

Programul-pilot „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi" a fost demarat anul trecut de către Ministerul Dezvoltării şi presupune construirea a 301 locuinţe la nivel naţional în 11 localităţi. Primăria din Dolheşti nu poate implementa proiectul deoarece terenul de 1,5 hectare pe care ar trebui să se ridice locuinţele nu poate fi intabulat. „Nu am putut intabula terenul pentru că erau foarte multe măsurători în teren care nu coincideau. Acum a apărut o modificare în lege şi în trei săptămâni rezolvăm problema", a spus primarul Gelu Iacob.

Chiar şi în aceste condiţii, lucrările nu pot începe din acest an pentru că documentaţia nici măcar nu este întocmită. „După ce rezolvăm problema terenului, trebuie să facem actele, să le depunem la Ministerul Dezvoltării, după care putem accesa banii şi să trecem la lucrări", a completat primarul.

Reprezentanţii Guvernului susţin că stau deocamdată în actele de la Primărie pentru a demara proiectul. „Documentaţia pentru transferul terenului către Agenţia Naţională pentru Locuinţe pentru promovarea investiţiei este în curs de completare. După predarea acesteia, se va organiza procedura de achiziţie publică", ne-au transmis reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

Comunitatea compactă de romi

În comuna Dolheşti, vor fi construite 49 de locuinţe pentru romi, din care şapte sunt case, iar restul sunt în blocuri, cu apartamente cu câte trei sau patru camere. „Satul Pietriş are una din cele mai compacte şi organizate comunităţi de romi. Urmează să depunem documentaţia şi apoi vom accesa fondurile", a spus primarul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite