Iaşi: Profesorii de la universităţile tehnice înlocuiesc predatul la catedră cu o platformă IT (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de participanţi ai Şcolii de Vară, care se desfăşoară în perioada 19-22 mai la Iaşi, au realizat o platformă informatică pentru ingineria fluidelor la care să aibă acces toţi studenţii de la şase universităţi din ţară. Măsura vine ca o inovaţie în metodele de predare ale profesorilor.

Munca profesorilor de la universităţile tehnice din ţară, dar şi învăţatul pentru studenţi vor deveni mai uşoare prin utilizarea acestei platforma care va pune la comun studiile şi informaţiile din şase universităţi din ţară: Universitatea Tehnică de Construcţii, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi" Iaşi.

Iaşi: Facultatea Virtuală de la „Al. I. Cuza“, îngropată de orgolii

VEZI ÎN CE CONSTĂ PROIECTUL

„Vrem să îmbunătăţim activitatea educaţională prin punerea în comun a resurselor naţionale în domeniu. Nu toţi reuşim să dezvoltăm laboratoare excepţionale, dar le putem uni pentru a le folosi împreună. Profesorii sunt în urma YouTube-ului. Această platformă va folosi profesorului căruia i se pune la îndemână materialele necesare pentru pregătirea cursului şi îi va uşura munca. Va putea pune filmuleţe în loc să deseneze scheme la tablă. Şi studenţilor le va fi mai uşor să deprindă, mai ales că ei se îndreaptă tot mai mult spre aplicaţiile online", spune profesorul Anton Anton, managerul de proiect.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite