Iaşi: Procurorul DIICOT cercetat pentru trafic de influenţă a fost găsit nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus neînceperea urmăririi penale în cazul magistratului Radu Moisescu pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Anchetatorii au considerat că plângerea interlopului Doru Colac, în care reclama că  procurorul a intervenit la Spitalul Socola pentru ca expertiza medico-legală în cazul său să fie efectuată mai repede, este nefondată.

Procurorii anticorupţie au considerat că nu sunt probe care să arate vinovăţia magistratului DIICOT, Radu Moisescu. "Situaţia de fapt descrisă în conţinutul plângerii penale nu conturează în nicio modalitate conduita procurorului Moisescu Radu de a primi sau pretinde bani ori foloase ori de a accepta promisiuni ori daruri, pentru sine sau pentru altul, pretizând că are influienţa asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu", se precizează în rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de procurorii DNA Iaşi.

În luna iulie 2009, Doru Colac s-a plâns magistraţilor anticorupţie că Radu Moisescu, care nu avea calitate procesuală în dosar, a intervenit la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru ca expertiza medico-legală în cazul interlopului să fie efectuată mai repede. Raportul ar fi trebuit să ajungă la dosarul aflat la Curtea de Apel Iaşi până la termenul din data de 30 iunie 2009. Interlopul a precizat în plângerea trimisă la DNA şi că a avut un conflict cu procurorul Moisescu în urmă cu aproape şapte ani.

Doru Colac a fost condamnat la opt ani de închisoare în anul 2006 pentru proxenetism. În urma unei contestaţii în anulare magistraţii au decis rejudecarea recursului. Din anul 2007 dosarul se amână din cauza problemelor de sănătate a lui Colac şi a excepţiilor invocate de avocata sa, Mariana Ştefan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite