Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Pro Women“ din Iaşi merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că ar fi fost lăsată fără sediu de judecătoarea Georgeta Buliga, arestată luni dimineaţă pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Carmen Barbălată, preşedintele Fundaţiei „Pro Women“, susţine că ONG-ul pe care îl conduce a fost obligat să evacueze sediul pe care l-a cumpărat în octombrie 2007 în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Iaşi în data de 18 decembrie 2009. Procesul a fost soluţionat de Georgeta Buliga, în calitate de preşedinte al completului de judecată.

„Prin decizia instanţei conduse de judecătoarea Georgeta Buliga, imobilul, în valoare de 650.000 de euro, a fost atribuit în mod curios unei foste chiriaşe, deşi la data achizţionării clădirii de către fundaţie, persoana respectivă se mutase de trei luni, debranşând apartamentul pe care îl ocupase de la toate utilităţie“, a declarat Barbălată.

Citeşte şi:

Update: Judecătorul Curţii de Apel Iaşi a primit mita în flori

Iaşi: Judecătoarea care a primit mită în buchetul de flori are conturi bancare grase şi acţiuni la mai multe societăţi de investiţii financiare din ţară

Aceasta nu înţelege soluţia dată de Curtea de Apel Iaşi în condiţiile în care celelalte instanţe au dat câştig de cauză fundaţiei. „Întrucât decizia dată de completul condus de Georgeta Buliga are caracter definitiv şi irevocabil, fundaţia «Pro Women» nu mai aşteaptă drepateta decât de la CEDO“, a precizat Barbălată.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite