Iaşi: Maşinile au ajuns jaloane pe trotuare pentru pietoni (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă în zonă este instalat un gard, şoferii au mutat un ghiveci pentru a-şi putea lăsa maşinile pe trotuar. Reprezentanţii Primăriei spun că nu pot decât să dea amenzi şoferilor şi să ridice autoturismele parcate ilegal pe trotuar.

În luna octombrie a anului trecut, esplanada din faţa Tribunalului Iaşi devenise o parcare în toată regula, amenajată cu de la sine putere de către şoferi. După ce cazul a fost relatat de reporterii „Adevărul de Seară“, municipalitatea a instalat un gard lângă bordură pentru a nu mai permite accesul maşinilor. Nu au trecut decât câteva luni şi parcarea ad-hoc a reapărut în zonă, de această dată lângă fosta piscină Moldova.

image

Pietonii se văd din nou în situaţia de a face slalom printre maşinile îngrămădite pe trotuar. „Nu văd nicăieri un semn de parcare. Maşinile îţi vin din spate şi te claxonează pe trotuar să te dai la o parte. Mă deranjează foarte mult această situaţie“, a spus Virginia Lupu, avocat.


Parcarea a apărut în zonă la cererea expresă a locatarilor blocurilor din apropiere. „Domnule, mi-aş lăsa maşina la Palat, dar nici acolo nu mai este niciun loc. De când s-au alocat spaţii la Tribunal şi la Hotelul Ramada, nu mai avem unde să ne punem maşinile. Am insistat şi în cele din urmă a fost mutat un ghiveci de lângă trotuar. Majoritatea maşinilor care sunt aici aparţin locatarilor. Nici nouă nu ne convine pentru că se distruge mozaicul, dar nu avem soluţii“, a explicat Gabriel Tălămbuţă, locatar la blocul Moldova 1.

image
image

Parcare de frica hoţilor

Edilii susţin că nu pot face nimic în plus faţă de măsurile actuale pentru a rezolva situaţia. „Parcarea pe trotuar nu este permisă, însă nici nu putem face mai mult decât să amendăm şoferii şi să le ridicăm maşinile“, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi, care s-a referit şi la celelalte situaţii de maşini parcate pe trotuar semnalate de „Adevărul de Seară“.
„Chiar dacă există parcări în spatele blocurilor din Păcurari, unii locatari care au geamurile în faţă preferă să şi le lase pe trotuar, la lumină, de frica hoţilor“, a precizat Buraga.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite