UPDATE Tânărul cu ciroză a murit după ce gripa porcină i-a slăbit organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacientul, în vârstă de 27 de ani, a primit rezultatul pozitiv la testul pentru gripă nouă în urmă cu aproape două săptămâni şi a fost internat la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iaşi, unde a decedat în timpul nopţii trecute.

Ora 13.30

Specialiştii în boli hepatice din Iaşi susţin că, în cazul tânărului care suferea de ciroză, sfârşitul i-a fost accelerat după contactarea gripei noi. „Aceşti pacienţi sunt extrem de vulnerabili la infecţii de orice fel, precum gripa. Au o rezistenţă scăzută a organismului şi, dacă se suprapune o infecţie peste boala lor, ficatul cedează. Atunci, apare insuficienţa hepatică, urmată de moarte. Şi în acest caz, pacientul a decedat de insuficienţă hepatică, accelerată cel mai probabil de virusul A H1N1“, a declarat profesor doctor Carol Stanciu, preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi medic în cadrul Institutului de Gastroenterologie din Iaşi.

Tânărul se afla sub supravegherea medicilor de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul "Sfântul Spiridon". El respira cu ajutorul aparatelor. Potrivit unor surse neoficiale din cadrul unităţii medicale, pacientul bolnav de ciroză hepatică, s-ar fi vindecat de gripa porcină în urmă cu trei-patru zile. Este posibil ca virusul A H1N1 să-i fi grăbit moartea.

Tânărul este din judeţul Iaşi.

Până la această oră sunt confirmate în România trei decese cauzate de gripa porcină.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite