Iaşi: Primăvară cu accidente şi eroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Anton a intrat în casa cuprinsă de flăcări ca să salveze un bebeluş
Daniel Anton a intrat în casa cuprinsă de flăcări ca să salveze un bebeluş

Din martie până în mai, ieşenii au fost zguduiţi de câte o tragedie pe lună, dar au salutat şi curajul unui puşti de 11 ani. Băiatul din Glodenii Gândului a salvat din flăcări o fetiţă de nouă luni.

Primăvara lui 2010 a debutat cu o tragedie stupidă. Pe 22 martie, ieşeanul Ştefan Potolincă a murit după ce a căzut de pe bicicletă. Accidentul s-a produs din cauza uneia dintre sutele de gropi de pe DJ 208, în apropiere de localitatea Valea Seacă.

Citeşte şi:

Iaşi: Anul interlopilor aruncaţi după gratii

Tot în aceeaşi zi, în satul Glodenii Gândului, Daniel Anton, un elev de 11 ani  a dat dovadă de un curaj deosebit. În drumul spre şcoală s-a întâlnit cu Ionuţ şi Nicuşor Rusu care i-au spus că sora lor de nouă luni se afla în casa cuprinsă de flăcări. Daniel s-a repezit în mijlocul focului şi a salvat-o pe micuţă. „Nu mi-a fost frică de moarte, nici nu m-am gândit la aşa ceva“, spunea atunci elevul.

3 dosare penale în 19 ore

La finalul lui martie, ginecologul Ion Fătu s-a ales cu trei dosare penale în numai 19 ore pentru conducere sub influenţa alcoolului. Şeful de lucrări la disciplina Obstetrică-Ginecologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi a acroşat două maşini, având o alcoolemie de 1,58 la mie. Patru zile mai târziu, acelaşi Fătu a ajuns în comă alcoolică la spital cu 4 la mie valoarea alcoolemiei.

La 5 aprilie, o tânără de 19 ani şi-a găsit sfârşitul prematur pe trecerea de pietoni din faţa Poştei din Păcurari. Ana Maria Cuzic a fost spulberată de un Opel Vectra, condus de Ioan Manole (22 de ani), fiul unui preot. Tânărul, care mai are un accident rutier în cazier, nu a călcat frâna şi a fugit de la locul faptei. A fost găsit de poliţişti în casa părinţilor.

Copac prăbuşit în Copou

Pe 19 aprilie un tei s-a prăbuşit din senin în parcul Expoziţiei din Copou peste cinci elevi de la Colegiul „Costache Negruzzi“, unul dintre ei fiind rănit grav.

La începutul lunii mai, pictoriţa Ilinca Gânju (24 de ani), fiica artistului Ioan Gânju, a fost ucisă chiar de ziua ei de Marius Crudu (38 de ani), iubitul ei. Acesta a făcut o criză de gelozie când Ilinca a vrut să se despartă de el şi a ucis-o cu zece lovituri de cuţit la ea în apartament. Bărbatul, care este căsătorit şi are doi copii, a vrut apoi să se sinucidă cu sedative, dar a fost resuscitat.

Nici microbiştii nu au fost feriţi de veşti rele. La finalul lui mai, fotbaliştii de la Poli Iaşi au retrogradat ruşinos din Liga 1, la capătul a 14 meciuri consecutive fără victorie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite