Iaşi: Preţ pe onoarea unei femei: 5 ani şi 6 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat acuzat că şi-a lovit un consătean cu un par pentru a apăra onoarea unei femei s-a ales cu ani grei de închisoare.

Vasile Buturel (59 de ani), din localitatea ieşeană Lungani s-ar fi dus pe 17 mai 2009 în vizită la fratele său, din localitatea Sineşti. Bucuroşi de revedere, cei doi s-au dus la un bar unde s-au întâlnit cu Constantin Mandache (35 de ani), ginerele fratelui lui Buturel.

La un moment dat, ginerele ar fi vorbit urât despre soţia sa fapt care l-ar fi enervat pe Buturel. Mandache l-ar fi atacat cu un cuţit iar bărbatul ar fi ripostat cu un par, lovându-l în cap.

Medicii au concluzionat că lovitura i-a pus în pericol viaţa lui Mandache, Buturel fiind judecat pentru tentativă la omor. Luni, magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare.

Totodată, acesta ar trebui să achite victimei sale 20.000 de lei, daune morale, iar către spitalul unde a fost îngrijit acesta aproximativ 8.000 de lei. Decizia poate fi atacată la instanţa superioară.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite