Iaşi: Prejudiciu cât casa, într-un dosar al DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii unor firme din Iaşi sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că ar fi păgubit bugetul statului cu aproximativ 11.400.000 de euro.

Anchetatorii au trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, ambele în formă continuată, trei ieşeni care, în perioada 2006-2008, s-ar fi asociat pentru a derula operaţiuni comerciale în vederea obţinerii unor venituri prin eludarea legii sau neplata taxelor cuvenite bugetului de stat.

Anchetatorii susţin că s-ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 11.400.000 de euro, prin importarea de uleiuri minerale neaccizate din spaţiul extra-comunitar, care au fost introduse ulterior nelegal în circuitul carburanţilor auto, fără calculul, evidenţierea şi plata către bugetul de stat a accizei şi taxei pe valoarea adăugată.

Totodată, anchetatorii mai spun că administratorii nu ar fi evidenţiat veniturilor realizate şi s-ar fi sustras de la controlul fiscal, prin nefuncţionarea la sediul social declarat, neţinerea evidenţei contabile prevăzute de lege şi nedepunerea declaraţiilor fiscale obligatorii.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea celor trei. Procesul acestora urmează să fie soluţionat de magistraţii Tribunalului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite