Iaşi: Prefectul face plângeri penale împotriva primarului Gheorghe Nichita şi a unui om de afaceri (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plângerile formulate de prefectul Dragomir Tomaşeschi au la bază, potrivit unui comunicat de presă dat de Prefectură, o sesizare venită din partea Primăriei Miroslava.

Ora 18.00 Trustul omului de faceri Bogdan Ciuhodaru susţine într-un comunicat de presă că terenul de la Miroslava a fost obţinut legal, având la bază mai multe hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. 

„În mai multe dosare s-a verificat legalitatea acordării titlului de proprietate, iar instanţele au stabilit că toate demersurile făcute sunt legale. În aceste condiţii, considerăm că acţiunile prefectului judetului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, irosesc bani publici pentru satisfacerea răzbunărilor personale ale dumnealui. Totodată, considerăm că Dragomir Tomaşeschi comite un abuz folosind Instituţia Prefecturii în acţiuni nejustificate împotriva oamenilor de afaceri“, se arată în comunicatul Trustului Terra.

Ora 13.00 Dragomir Tomaşeschi, prefectul Iaşiului, s-a plâns oamenilor legii că primarul  Gheorghe Nichita s-ar face vinovat de infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Totodată, acesta a mai formulat o plângere penală şi împotriva omului de afaceri ieşean Bogdan Cihodaru, pentru infracţiunile de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Demersul prefectului, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei pe care o conduce, a fost făcut „în urma unei sesizari transmisă de conducerea Primariei comunei Miroslava privind retrocedarea ilegală a unor suprafeţe de teren, domnului Balutescu Nicolae". 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite