Iaşi: Portret - Alexandra Haidău, cântăreaţa care vrea să ajungă poliţistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva a participat la 30 de competiţii şi la mai bine de jumătate dintre ele s-a clasat pe locul I. Visul ei însă este să urmeze o carieră în poliţie.

Alexandra cântă de când se ştie. La numai patru ani făcea cursuri de dans, iar înclinaţia spre muzică i-a fost remarcată de profesoara de canto de la Palatul Copiilor, Anca Apetroaiei.

După numai un an de pregătire tânăra a participat la concursuri şi a interpretat muzică uşoară care a impresionat la maximum juriul. Dovadă sunt trofeele, diplomele şi medaliile pe care le are în palmares: peste 30. La mai bine de jumătate s-a clasat pe prima poziţie, la restul luând premiul II sau chiar trofee.
30 de premii Ia toate competiţiile importante.

„Am luat trofee la «Ploaia de stele» care s-a desfăşurat la Chişinău, la «Constelaţia Necunoscută», «Mamaia Copiilor», «Ofrandă sufletului» şi «Ghiocelul de Argint». Sunt premii importante, mi-au răsplătit munca“, spune tânăra. Alexandra face repetiţii acasă în fiecare zi, câte jumătate de oră, iar de două ori pe săptămână petrece câte o oră la Palatul Copiilor.

Faptul că fata este pasionată de muzică nu a distras-o de la învăţătură. Aceasta a obţinut în clasele V-VII media generală 10 şi a luat locul II la Olimpiada Judeţeană de Limba Română. „Vreau să fiu poliţistă, iar muzica să rămână hobby“. Tânăra cântăreaţă este dedicată muzicii pe care o interpretează şi nu regretă nicio secundă că şi-a sacrificat vacanţele pentru a repeta piesele care au clasat-o pe primele poziţii în competiţiile naţionale şi internaţionale.

„Nu regret nimic. Muzica mă relaxează, gândul cu care mă duc la concurs şi urc pe scenă este să mă prezint impecabil şi să nu dezamăgesc publicul“, spune Alexandra. Deşi talentată la muzică, fata nu doreşte să facă carieră din aceasta, ci să rămână ca o pasiune. „Muzica este doar un hobby. Vreau să urmez Academia de Poliţie. Cert este însă că nu am să exclud muzica din viaţa mea. Am să o păstrez ca pe o pasiune, nu neapărat ca pe o carieră“, destăinuie Alexandra. 

Profil
Născută. 26 august 1997, la Iaşi.
Studii. Elevă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“.
Familie. Are o soră mai mică.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt artiştii tăi preferaţi alături de care ai urca pe scenă?
Mi-ar plăcea un duet cu Paula Seling sau cu Aura Urziceanu. Artista preferată din ţară rămâne Anca Parghel, iar de peste hotare Celine Dion.
Care premii obţinute pănă acum îţi sunt cele mai dragi?
Primul trofeu: „Constelaţia Necunoscută“ pe care l-am obţinut în 2009. Piesele care mi-au adus noroc la competiţiile la care am participat sunt „Dor de viaţă“ şi „Lie, Ciocârlie“.

Ce-i place
„Ador să scriu poezii, să citesc şi să ies cu prietenii în oraş. Apreciez foarte mult la oameni corectitudinea“, spune Alexandra.

Ce nu-i place
„Nu-mi place când oamenii mint şi nici nu suport să mă uit la filme de groază“, destăinuie cântăreaţa.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite