Iasi: Portret/ Marina Boldureanu a desenat cel mai frumos Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva a obţinut premiul I la cea de-a XI-a ediţie a concursului de desene International Environmental Children’s Drawing Contest, derulat în Japonia.

Talentul pentru desen şi combinare de culori i-a fost descoperit de învăţătoarea Cecilia Romila încă de la o vârstă fragedă. Se afla în clasa I când şi-a impresionat dascălul cu desenul ce avea ca temă „Oamenii iarna“. Imediat după ce i-a fost descoperită înclinaţia pentru desen, copila a fost înscrisă de şcoală la competiţii. Aşa se face că în clasele a III-a şi a IV-a a obţinut locul II pe ţară la concursul „Salvaţi copiii!“.


Dezamăgire în clasa a V-a


Trecerea la şcoala generală a venit cu o dezamăgire pentru Marina în domeniul obiectului preferat. „Am participat în clasa a V-a la un concurs, însă nu am luat niciun premiu şi m-am descurajat. Am refuzat apoi să mai particip la alte competiţii bazate pe desen“, povesteşte Marina. În clasa a VII-a însă şi-a luat revanşa. Colegiul „Emil Racoviţă“ a înscris-o la concursul de desene International Environmental Children’s Drawing Contest, derulat în Japonia, unde a câştigat premiul I. Lucrarea ei a fost aleasă din cele 15.449 înscrise.

Tema a fost „Gift from de Earth“, iar participanţii trebuiau să împresioneze prin ilustrarea cât mai originală a Pământului. Marina a lucrat timp de o lună la desenul care avea să-i aducă premiul I. „Am pictat o planetă şi două mâini care încearcă să o ajute. Am desenat şi un mic porumbel care reprezenta mulţumirea faţă de planetă“, explică eleva. Recompensa i-a depăşit aşteptările. „Sincer, nu credeam că voi lua vreun premiu, cu atât mai mult locul I. M-am bucurat şi nu-mi venea să cred“, dezvăluie Marina.

Colegii o rugau să le facă portretul

Priceperea Marinei la desen a fost observată nu numai de cadrele didactice, ci şi de colegii de clasă sau de prieteni. „În clasa a VI-a, mai mulţi colegi mi-au cerut să le fac portretul. Le place cum desenez“, spune Marina. Fata mărturiseşte că cel mai mult îi place designul vestimentar: desenează corpuri de femeie pe care apoi le îmbracă cu diferite costumaţii. Deşi nu vrea să facă o carieră în pictură, Marina nu renunţă la desen. „Următoarele planuri pe care le am sunt să-mi pictez pe pereţii din camera mea trandafiri şi să folosesc culorile roşu şi auriu. Apoi vreau să fac o planşă uriaşă cu flori negre“, mai spune tânăra. Marina vrea ca în curând să scoată bani din desen. Intenţionează să picteze tricouri pe care apoi să le vândă.

întrebări şi răspunsuri
Vrei să faci carieră din pictură?
Nu cred că vreau ca desenul să devină meseria pe care să o practic. Aş vrea să fie mai mult ca un hobby pentru că îmi place să desenez. Visul meu de câţiva ani însă este să urmez Facultatea de Stomatologie. Aş vrea să desenez pentru a mă destinde.
Ce-ţi place să desenezi cel mai mult?
Ador să fac design vestimentar, să schiţez corpuri de femei pe care să le îmbrac cu diverse haine. De obicei desenez oameni, uneori portrete.

ce-i place
„Să fac design vestimentar, să fac filme pe aparat şi să urmăresc filme de groază“, spune Marina.
ce nu-i place
„Nu-mi plac filmele de acţiune din cauză că e prea multă adrenalină. Nu suport oamenii răutăcioşi şi profitori“, mai spune Marina.

profil
născută. 5 iulie 1997, la Iaşi.
studii. Elevă în clasa a VII-a a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă“ Iaşi.
familie. Mai are un frate în clasa a IV-a.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite