Iaşi: Portret/ Iulian Mehedinţ bate la porţile muzicii dance

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu numele de scenă DJ Yulis, Iulian a reuşit în numai patru ani, de când este implicat în muzică, să fie solicitat de cluburi din străinătate.

Iulian a început să fie serios preocupat de muzică când îşi făcea primul buletin. „Eram interesat să aflu mai multe despre cum se face muzica dance sau cea creată de Armin van Buuren. Aşa că m-am pus de documentat mult pe internet, unde am intrat pe forumuri şi am luat legătura cu mulţi DJ care mi-au împărtăşit din experienţa lor. Cu mulţi dintre ei ţin şi azi legătura“, povesteşte tânărul.

Face emisiuni muzicale la radio pe internet

După câteva luni, cu ajutorul unui soft de prelucrat muzică, Iulian a început să se joace cu diverse piese, pe care le folosea la mix-uri. La 15 ani, tânărul ieşean şi-a deschis un radio pe internet, unde realiza o emisune cu dedicaţii muzicale.

Din 2009 a făcut acelaşi lucru la un un post de radio local, iar vara trecută a fost responsabil cu emisiunea muzicală difuzată la ştrand pe perioada sezonului estival.
La finele anului trecut, împreună cu doi prieteni, Iulian a pus bazele unui grup de hip-hop, care a susţinut concerte la balurile bobocilor şi chiar a cântat în deschidere la un concert Paraziţii la Iaşi.

„Din păcate, când trebuia să semnăm cu un manager în decembrie, unul dintre noi nu a fost de acord cu contractul şi trupa RYP HOP s-a desfiinţat“, explică Iulian. Din ianuarie 2011, DJ Yulis a revenit la muzica dance. Melodia „Life goes on“, prima lansată, s-a bucurat de o promovare bună pe internet şi la radio.

A urmat „You are not alone“, o piesă în stilul trance, în colaborare cu Ensuna, un DJ din Bucureşti.

A mixat pe aceeaşi scenă cu Lassaria

Aceste piese l-au adus pe Iulian în atenţia organizatorilor Festivalului Berii de la Iaşi, care l-au pus pe DJ Yulis pe aceeaşi scenă cu Emil Lassaria. După ce a văzut filmele cu prestaţia ieşeanului, Blue Zone, un grup de DJ din Piteşti, l-a contactat pe Iulian. În urma acestei colaborări a apărut piesa „Amore“, care s-a bucurat de succes mai ales în Grecia şi Albania.

Profil
Născut. 8 iulie 1993, Iaşi.
Studii. Este elev la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ din Iaşi.
Familie. Are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
Ce artişti te influenţează muzical?
În această listă îi includ pe DJ Sava, Connect-R, Jimmy Dub, Andra, Armin van Buuren şi Fery Carston.
Cu ce voce ţi-ar plăcea să colaborezi?
Una dintre artistele care îmi place mult este Dya, elevă în Iaşi la Colegiul de Arte „Octav Băncilă“, care a semnat cu o casă de producţie şi este manageriată de Costi Ioniţă. Are o voce foarte bună.
Ce urmează pentru DJ Yulis?
Din vară vom reveni cu emisiunea de la ştrand. În iulie am fost chemat în Albania să promovez acolo piesa „Amore“. Mi-aş dori să am cât mai multe colaborări, iar până la finalul anului să am o voce feminină pe melodiile mele.

Ce-i place
Pe lângă muzică, Iulian se ocupă cu web design şi programare web. Din această activiate câştigă banii necesari achiziţionării echipamentelor pentru muzică. „Recent mi-am luat nişte platane ca să mixez cu aparatura mea. Îmi place să merg mult cu bicicleta şi să petrec timp cu prietenii mei“, spune tânărul.

Ce nu-i place
„Prefer să merg pe jos decât cu autobuzul, mai ales vara. La capitolul mâncare, nu-mi place să mănânc peşte. Dintre genurile muzicale nu suport manelele. Nu-mi place că unele persoane încearcă să obţină avantaje de la mine datorită implicării mele în muzică şi web design“, explică DJ Yulis.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite