Portret: Alexandru Marin, speranţa boxului ieşean, locuieşte în sala de antrenamente (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai promiţător pugilist din Capitala Moldovei câştigă meci după meci în ring, dar duce o luptă grea cu viaţa.

A fi născut în familia Marin pare echivalentul succesului garantat în lumea boxului amator. Având exemplul vărului său mai mare, Dragoş Marin, care a pornit pe această cale şi a obţinut succese precum bronzul la Campionatele Mondiale de tineret din 2008, tânărul Alexandru a păşit pentru prima dată în sala de box a clubului CFR Iaşi în urmă cu opt ani.


Avându-l alături pe  fratele său mai mic, Tudor, Alex a confirmat rapid încrederea maestrului Nicu Brânzei la Campionatele Naţionale de Copii, după numai un an de antrenamente. „Maestrul Brânzei a crezut permanent în noi şi a făcut tot ce a putut pentru a ne ţine la sala de box“, spune Alexandru. După ce şi-a trecut în palmares o sumedenie de medalii, tânărul pugilist ieşean a dat lovitura în 2010, când a egalat performanţa vărului său Dragoş şi a câştigat bronzul la Mondialele de tineret.

Acest lucru i-a permis automat să participe la prima edişie a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Singapore, unde s-a clasat pe un onorabil loc 5. În acest fel, Alex a fost declarat al doilea boxer amator al României în 2010.

Obiectiv: calificarea la Olimpiada din 2012

După un asemenea sezon, Alexandru Marin îşi încearcă din 2011 talentul în primul său an la seniori. „Obiectivul meu imediat este de a face parte din lotul României care va merge la Olimpiada de la Londra de anul viitor“, a spus pugilistul. Până în acest moment, Alex şi-a contrazis contestatarii, reuşind să învingă adversari mult mai titraţi şi experimentaţi la Cupa României de la Iaşi.

„Pentru mine meciul din semifinale a reprezentat adevărata finală, pentru că l-am bătut pe Iulius Poczo, un boxer cu multe medalii la seniori şi care era cotat cu şanse mult mai mari în faţa mea“, a încheiat Alexandru Marin. După acest succes, înregistrat ieri, tânărul boxer ieşean va lupta astăzi în finala categoriei 56 de kilograme cu Răzvan Andreiana (Dinamo Bucureşti) pentru medalia de aur.    

Vezi mai jos ultima rundă din finala pierdută de Alexandru Marin (echipament roșu) în fața lui Răzvan Andreiana

întrebări şi răspunsuri

Cât de greu îţi este să faci acest sport?
Antrenamentele de box sunt solicitante, dar cele mai mari griji mi le fac din cauză că nu am unde să locuiesc. Am rămas fără casă în urmă cu şapte ani, iar recent eu şi familia mea am fost daţi afară de pe terenul unde stăteam. Acum am ajuns să dorm la sala de box sau la sora mea. 
Care este lucrul pe care ţi-l doreşti cel mai mult?
În afară de succesele din ring, cel mai mult vreau ca familia mea să aibă o locuinţă unde să stăm fără să avem teama că putem oricând să fim daţi afară.

profil
născut. 29 martie 1992, la Iaşi.
studii. Elev în clasa a XII-a, fără frecvenţă.
familie. Mai are 5 fraţi şi 2 surori.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite