Iaşi: Porţi deschise pentru hoţi la maternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitoarele mămici sunt terorizate la gândul că pe timpul nopţii oricine poate intra peste ele în saloane. Femeile internate la Maternitatea „Elena Doamna“ au fost deja avertizate că persoane străine intră în spitale şi sustrag tot felul de bunuri.

Securitatea ieşencelor internate în maternităţile din oraş a fost lăsată la voia întâmplării. Gravidele de la „Elena Doamna“ au fost avertizate de asistentele medicale să-şi ascundă banii şi bunurile de valoare pentru că există riscul să fie furate de diverse persoane care trec pragul instituţiei pe timpul nopţii.
Elisabeta Găină (33 de ani) este din Hârlău şi a născut o fetiţă la Maternitatea „Elena Doamna“.

Femeia este extrem de speriată după ce nişte bărbaţi au dat buzna peste pacientele din salonul vecin. „Asistentele le-au spus colegelor mele de salon să-şi ascundă banii, telefoanele şi orice au mai de valoare pentru că unele paciente s-au plâns că le-au dispărut diverse lucruri. Şi eu, ca şi ele sunt foarte speriată“, spune Elisabeta Găină.


Conducerea spitalului nu a luat nicio măsură pentru că nu i-au fost aduse la cunoştinţă aceste incidente. „Nu neg că ar putea să existe posibilitatea ca cineva să se fi strecurat în spital. S-a mai întâmplat şi în urmă cu câţiva ani un astfel de incindent, iar atunci au fost furate lucruri ale personalului medical, chiar şi un televizor. Habar nu am de acest incident“, spune Vlad Gheorghiţă, director medical.


Cele două maternităţi din Iaşi au probleme şi cu firmele de pază. Gip Est a dat în judecată unităţile sanitare pentru că nu şi-au plătit contravaloarea serviciilor de pază. Firma le-a cerut magistraţilor să oblige maternităţile să le plătească facturile restante şi penalităţi de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere. În acţiunile depuse în instanţă de Gip Est se arată  că „Elena Doamna“ trebuie să plătească 42.373 de lei, iar „Cuza Vodă“ 71.302 lei. Ambele procese au termen la sfârşitul lunii iulie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite