Iaşi: UPDATE Pompier la 16 ani (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au sărit peste obstacole, s-au târât pe zgură, ba chiar au făcut şi echilibristică pe bârnă în timp ce cărau două furtunuri. Zeci de pompieri profesionişti şi voluntari au participat joi şi vineri la Competiţia Judeţeană organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la Stadionul Tineretului.

14.00 În urma concursului de astăzi de la Stadionul Tineretului, pe cel mai înalt loc de pe podium a urcat echipa pompierilor voluntari din comuna Holboca, urmată de cea din localitatea Hălăuceşti şi Heleşteni. Echipa pompierilor voluntari de la Cotnari a primit premiul special pentru fair-play.

Competiţia nu a avut vârstă. Tineri şi maturi, pompierii voluntari şi-au dat silinţa să fie cei mai buni. Cele 24 de echipe participante s-au întrecut  la proba de ştafetă, îndemânare şi viteză, şi abilităţi în folosirea dispozitivului de intervenţie.

Dumitru Puiu (16 ani), din comuna Şipote, a fost cel mai tânăr concurent. Adolescentul spune că i-a fost suficient să-i vadă pe colegii săi cu experienţă în acţiune că s-a şi îndrăgostit de uniformă.

„Mi-a plăcut foarte mult faptul că intervin în situaţii periculoase, pentru a salva vieţi, fără să aibă vreo obligaţie. Acest lucru m-a atras şi pe mice şi îmi doresc să devin poate un pompier adevărat. Am două luni de când am intrat în echip şi nu am avut ocazia să lupt cu flăcările. Sunt convins însă că prima misiune va ieşi bine", spune tânărul.

Momente de cumpănă

Neculai Chiciuc (40 de ani), din comuna Răducăneni este unul dintre cei care au văzut multe în viaţa de pompier. „Sunt voluntar încă din anul 1996, şi de atunci am participat la câteva sute de intervenţii. Cea mai grea mi s-a părut stingerea unui incediu la un depozit de materiale de contrucţii din centrul comunei. Şi acum simt că mă furnică când îmi amintesc cât de înfricoşător  a fost", povesteşte veteranul.

Concurenţii recunosc că între echipe există o rivalitate veche, care însă îi obligă să fie de la an la an tot mai buni.

„Scopul concursului din fiecare an organizat de Inspectorat este să ne asigurăm că voluntarii sunt pe deplin pregătiţi şi pot face faţă oricărui tip de misiune. Concursul este o tradiţie care dăinuie de mai bine de 50 de ani", a spus şi lt. col. Dan Marciuc, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite