Iaşi: Poliţistul ghinionist cere 200.000 de lei daune morale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Carp, agentul de la Poliţia Rutieră care a fost ameninţat şi jignit de un om de afaceri, va solicita în instanţă daune.

Ne-am gândit să cerem 200.000 de lei daune pentru că domnului Virgil Carp i- a fost lezată imaginea şi  a fost afectat de modul în cares-au petrecut evenimentele . La termenul următor  al procesului ne vom constitui parte civilă", a declarat Roxana Horga, avocata poliţistului. Potrivit procurorilor, în luna aprilie 2009 agentul de la Serviciul Poliţiei Rutiere a fost ameninţat şi înjurat de omul de afaceri Gheorghe Clapon.

Acesta ar fi  blocat cu un Jeep intrarea într-o parcare de pe strada Sfântu Lazăr. Pentru că nu puteau pleca cu autoturismul personal, doi soţi l-au anunţat pe agentul Carp, care dirija circulaţia în zonă. Potrivit rechizitoriului, atunci când Clapon s-a întors la maşină, a apostrofat familia nemulţumită că a blocat parcarea.

Agentul i-a cerut omului de afaceri actele, dar acesta ar fi  început să ţipe şi să-l înjure. Pentru că nu dorea să se legitimeze Gheorghe Clapon a mers cu poliţistul Virgil Carp şi cu un coleg al acestuia spre Poliţia Rutieră. La un moment dat bărbatul s-a răzgândit şi s-a dus să aducă actele din maşină, dar când s-a întors l-ar fi ameninţat pe agent că îl va „târî prin Tribunale".

Mai citiţi:

Afacerist acuzat că l-a ameninţat pe agentul ghinionist

Omul de afaceri s-a ales cu dosar penal, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice. Magistraţii Judecătoriei Iaşi au dat un nou termen pe 28 octombrie.

În luna iunie 2009 Carp a fost agresat de familia unui minor care circula cu motocicleta fără permis, iar în septembrie era să fie călcat cu maşina de un şofer vitezoman, care conducea beat şi fără permis.

„Avocatul inculpatului a invocat o serie de excepţii şi a cerut restituirea dosarului la Parchet pentru refacerea urmăririi penale. Solicitările au fost respiunse de instanţă "

avocata Roxana Horga

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite