Iaşi: Poliţistul cu "relaţii" la Microsoft a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Oprea a fost arestat la începutul lunii octombrie
Cristinel Oprea a fost arestat la începutul lunii octombrie

Cristinel Oprea a fost condamnat astăzi de magistraţii Curţii de Apel Iaşi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă.

Fostul ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Secţiei Regionale de Poliţe Transporturi Iaşi- Biroul de Investigare a Fraudelor a fost acuzat de procurori că în septembrie 2009 a cerut initial de la Viorel Filip  300-400 de euro pentru a interveni pe lângă un angajat al Microsoft. Astfel, renumita compania nu trebuia să se constituie parte civilă într-un dosar penal în care Filip era cercetat pentru utilizarea unui program pentru calculator fără licenţă.

 „Oprea Cristinel a promis că va interveni printr-un intermediar pe lângă reprezentanţii firmei deţinătoare a dreptului de autor pentru programul respectiv pentru ca aceştia să renunţe la acuzaţiile de natură penală şi civilă", se precizează într-un comunicat al DNA. Pe 30 septembrie ofiţerul a cerut 500 de euro, iar la data de 1 octombrie a fost prins în flagrant după ce a primit de la Viorel Filip 500 de euro. La începutul lunii octombrie 2009 Cristinel Oprea a fost arestat de  judecătorii Curţii de Apel Iaşi pentru 29 de zile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite