Iasi: Poliţiştii acuzaţi de corupţie vor să se întoarcă la Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre agenţii judecaţi pentru infracţiuni de corupţie au cerut magistraţilor Tribunalului să anuleze decizia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi prin care au fost puşi la dispoziţia unităţii. În urma acestei hotărâri poliţiştilor li s-au redus salariile, au fost detaşaţi la alte servicii şi nu vor putea avansa.

Constantin Manole, Marius Martin şi Iulian Lazăr susţin în plângerile adresate instanţei că decizia IPJ este ilegală şi că  beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. În urma punerii la dispoziţie cei trei agenţi arată că li s-a redus considerabil salariul şi că nu vor putea duce un trai decent. „Prin reducerea drepturilor salariale ale subsemnatului, ca urmare a punerii la dispoziţia unităţii, nu dispun de sumele necesare acoperirii cheltuielor lunare ale unui adult, care are în îngrijire şi un minor, nefiindu-mi asigurate condiţiile minime necesare unui trai decent. În plus sufăr de o serie de afecţiuni ce necesită o îngrijire medicală deosebit de costisitoare", precizează agentul Marius Martin, în plângerea adresată instanţei.

În luna noiembrie procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată 14 agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere pentru mai multe infracţiuni de corupţie printer care şi luare de mită, abuzz în serviciu şi trafic de influenţă. Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic. În acelaşi dosar alte 35 de persoane au fost scoase de sub urmarire penala si amendate cu 500 sau 1.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite