Iaşi: Poliţişti, tineri şi neliniştiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Mihai Lazăr a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice
Poliţistul Mihai Lazăr a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Doi reprezentanţi ai legii, prinşi în stare de ebrietate la volan de către colegii lor, vor da socoteală în faţa judecătorilor.

Pe 20 iunie, agentul Mihai Lazăr (23 de ani) de la Postul de Poliţie Scânteia, conducea un autoturism Ford pe DJ 248 A. Pentru că în apropiere de comuna Grajduri avusese loc un accident, agentul ar fi oprit să afle ce se întâmplase. Aşa, spun procurorii, l-au simţit colegii săi că mirosea a alcool.

Rezultatele probei biologice a arătat că poliţistul avea în sânge o concentraţie alcoolică în sânge de 1,25 la mie. Potrivit actului de trimitere în judecată, poliţistul ar fi încercat să scape de răspunderea penală şi să-i convingă pe anchetatori că la volan se afla de fapt altă persoană.

„Clientul meu susţine că nu se afla la volan şi vom administra probe în acest sens în faţa instanţei de judecată",a  spus Geanina Poroşncu, avocatul lui Mihai Lazăr. Tot în faţa judecătorilor va ajunge şi Liviu Enache (32 de ani), agent la Poliţia de Frontieră.

Procurorii susţin că pe 20 martie ar fi fost depistat în stare de ebrietate pe DJ249 în timp ce conducea un autoturism Matiz, în care se aflau soţia şi copilul minor. În urma cercetărilor, procurorii au ajuns la concluzia că poliţistul avea în sânge o alcoolemie de 1,55 la mie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite