Iaşi: Peste zece tramvaie blocate în Tătăraşi din cauza unui pantograf rupt (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 15.45, când un tramvai a rămas fără pantograf în apropiere de Ateneul Tătăraşi. Reprezentanţii RATP Iaşi cred că unul dintre motive poate fi o defecţiune la reţeaua electrică din cauza căldurii.

Tramvaiul în cauză circula pe ruta Dacia-Tg. Cucu, dinspre Tătăraşi către Piaţa Chirilă. Lângă Ateneul Tătăraşi Pantograful tramvaiului s-a rupt iar vagonul a rămas fără curent electric pe şine.

Până la sosirea echipei de intervenţie din partea RATP-ului care a întrerupt curentul electric, în spatele tramvaiului defect s-au adunat peste zece vagoane.

image

„Este foarte cald şi liniile de înaltă tensiune s-au lăsat în jos. Probabil de asta s-a rupt pantograful", a spus vatmanul tramvaiului defect.

image

„O defecţiune a cablurilor electrice este destul de plauzibilă pentru că şinele sunt bune în zona incidentului iar vagonul nu avea cum să intre în balans", a afirmat şi Adrian Mihai, purtător de cuvânt al RATP Iaşi.

image

Călătorii care au aşteptat în arşiţă nu s-au arătat satisfăcuţi de explicaţia incidentului. „Vă daţi seama cât de bune pot fi liniile de tensiune dacă cedează atât de uşor", a spus unul dintre călători. „Poate ar fi mai bine ca muncitorii de la RATP să efectueze controale pe timp de noapte la linii dacă acestea pot ceda de la căldură", a cerut un alt pasager care a înfruntat căldura în Tătăraşi.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite