Iaşi: Peste 50 de accidente „de sezon“ la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncile agricole de toamnă au făcut început să facă victime. Garda de noapte de la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan" din Iaşi a primit şi un caz etanolic extrem, precum şi un deţinut care a înghiţit toate obiectele metalice care i-au ieşit în cale.

Aproape 50 de pacienţi au fost preluaţi de medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sf. Ioan" din Iaşi după ce au suferit accidente specifice muncilor agricole de toamnă.

„Cauzele acestor accidente sunt căderile din căruţă şi de la înălţime, traumatismele provocate de fai, flex, seceră şi topor, precum şi arsurile provocate de flacără şi lichid fierbinte", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU „Sf. Ioan" din Iaşi.

De asemenea, cadrele medicale de la UPU au tratat pentru a 13-a oară într-un singur an un pacient de 43 de ani, cunoscut pentru abuzurile de alcool.

Nu în ultimul rând, un deţinut de 35 de ani din Penitenciarul Iaşi a ajuns la UPU „Sf. Ioan" după ce a înghiţit ace de cusut şi sârmă, aceasta fiind o metodă specifică de suicid pentru ocupanţii închisorilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite