Iaşi: Pensionară lăsată fără proteza dentară din aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi (Foto arhivă)
Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi (Foto arhivă)

Două tinere au fost cercetate de procurori după ce au reuşit să lase o bătrânică fără câteva mii de lei, bijuteriile din aur şi chiar fără proteza dentară.

Procurorii au trimis-o în judecată pe Ioana Mîcnea (20 de ani) pe care au acuzat-o că împreună cu o verişoară, Gina Şerban, iar fi luat unei brătrâne bunuri şi bani în valoare totală de 4.688 de lei.

Cele două, spun oamenii legii, au venit de la Galaţi la Iaşi pe 21 mai 2008, pentru a face rost de bani, ambele fiind cunoscute pentru furturi din locuinţe. Mai întâi, tinerele au cumpărat o pungă de detergent apoi s-au dus în cartierul Nicolina şi au bătut la uşa unei pensionare care era singură acasă.

Au furat-o dar i-au dat „produsul cadou“

Ioana, spun anchetatorii, a intrat în casă sub pretextul că reprezintă un supermarket şi că urmează să-i prezinte oserie de produse promoţionale iar la final îi va face şi un cadou. Credulă, pensionara a acceptat să stea de vorbă cu ea. La un moment dat, Ioana i-a spus că ar vrea să fumeze o ţigară, aşa că s-au dus amândouă în bucătătrie, iar tânăra a avut grijă să închidă uşa, sub pretextul că fumul ar putea intra în casă.

Verişoara fetei, rămasă pe casa scării în tot acest timp, a intrat în apartament. În 30 de minute, tânăra a luat 3.300 de lei dintr-un portofel, cercei din aur, un inel din aur, dar şi proteza bătrânei, după care a ieşit din apartament fără ca bătrâna să bănuiască ceva. La scurt timp a sunat la uşă pentru a o chema pe verişoara sa care nu a uitat să-i lase pensionarei punga de detergent promisă.

Dacă Ioana Mîcnea a fost trimisă  joi în judecată pentru furt calificat, verişoara sa a fost deja condamnată la patru ani de închisoare pentru aceeaşi infracţiune, de Judecătoria Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite