Iaşi: Patronii care deţineau microbuzul morţii au fost chemaţi la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Dumitriu şi Constantin Scântei, cei doi patroni ai firmei de transport ValCris Trans, au fost chemaţi în faţa procurorilor pe 29 martie. Cei doi administratori ai societăţii, care deţinea microbuzul implicat în tragedia feroviară de la Scânteia, vor trebui să dea unele explicaţii magistraţilor.

"Luni, 29 martie, învinuiţii vor fi audiaţi de procurorul de caz. La dosar au fost adăugate o serie de acte medicale ale victimelor catastrofei feroviare şi expertiza tehnică ", a precizat Iulian Ispir, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Cel mai probabil, pentru Petrişor Apostu, şoferul microbuzului, procurorii vor dispune închiderea dosarului pentru că tânărul a decedat în urma catastrofei feroviare.  În schimb, Ionel Dumitriu şi Constantin Scântei, cei doi patroni ai firmei de transport ValCris Trans, ar putea fi trimişi în judecată pentru fals intelectual, uz de fals şi transport rutier fără licenţă. Anchetatorii au constatat că societatea deţinea două maşini pe traseu şi avea doar trei angajaţi, însă niciunul şofer de microbuz. Autovehiculul implicat în accident avea inspecţia tehnică expirată.

Pe 14 august un microbuz cu pasageri a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite