Iaşi: Patriarhul Daniel şi Victor Ponta, premiaţi la Seara Valorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Edilul Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi-a premiat şeful de partid fără să ofere vreo explicaţie pentru gestul său. La Seara Valorilor organizată în Palatul Roznovanu a mai fost premiat Patriarhul Daniel. 300 de persoane au luat parte la manifestarea de la Primărie.

Primarul Gheorghe Nichita l-a premiat pe Patriarhul Daniel cu introdus o nouă distincţie, „Ad Honorum", creată special pentru Sfinţia Sa. „Vă mulţumesc pentru dimensiunea cu care ne-aţi învăţat să gândim, pentru proiectele pe care aveţi curajul să le promovaţi", a spus primarul.

La înmânarea premiului, primarul i-a greşit titulatura Părintelui, numindu-l „Mitropolit“ în loc de „Patriarh“. „Această distincţie este acordată, Sfinţiei Sale, Mitropolitul Daniel, mă scuzaţi, Patriarh. Eram obişnuit de pe vremea când eraţi la Iaşi", a spus Nichita.

Ziua de 14 octombrie în imagini

Înalt Preasfinţitul a primit un tablou cu Primăria Iaşiului şi distincţia. Acesta a acordat la rândul său icoana Maicii Domnului şi ediţia jubiliară a Bibliei.

După ce i-a premiat pe rectorii universităţilor  „Al.I.Cuza“ şi de Arte, pentru cei 150 de ani, primarul nu l-a uitat pe şeful său de partid, căruia i-a dăruit un tablou cu Palatul Culturii.

„M-aţi surprins cu acest premiu. Îmi aduc aminte că acum o săptămână eram cu capul în jos şi cred că în seara asta aţi reuşit să puneţi valorile pe o scară normală", a spus Ponta.

Victor Ponta a abandonat Raliul Iaşiului: „La un viraj ne-am răsturnat de câteva ori şi am ajuns într-un şanţ. A fost vina noastră“ (UPDATE VIDEO)

Ziua de 14 octombrie în imagini

Şefii oraşului au oferit 10 distincţii. La capitolul excelenţă în educaţie, s-au încadrat Colegiul Naţional, „Negruzzi“ şi „Emil Racoviţă“, precum şi Ana Maria Istrate, medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe şi Tudor Tiron Giugică.

Iaşi: Vând hainele Sfintei Parascheva cu 17 lei (FOTO şi VIDEO)


În această seară, au fost numiţi cetăţeni de onoare Margareta Perevoznic, maestru al sportului, şi Mircea Rusu, profesor universitar. Premiul de excelenţă în industrii creative a fost obţinut de creatoarea de modă Ingrid Vlasov, cel pentru excelenţă în afaceri, societăţile Antibiotice şi Continental, iar în inventică, Boris Plahţeanu. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite