Iaşi: Pacienţii de la Socola ameninţă că se vor sinucide de ziua lor, la fel ca Mădălina Manole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de o săptămână, 15 bolnavi care se află în evidenţa Spitalului de Psihiatrie „Socola" le-au spus medicilor şi familiilor că se vor sinucide de ziua lor, aşa cum a făcut artista Mădălina Manole

Conducerea Spitalului „Socola“ susţine că moartea artistei Mădălina Manole a atras atenţia bolnavilor care se află internaţi în unitatea medicală şi că aceştia vor să urmeze întocmai modelul de sinucidere al cântăreţei de muzică uşoară, aceasta luându-şi viaţa chiar de ziua ei.

„Avem un număr tot mai mare de pacienţi cu ideaţie suicidară, care afirmă că vor comite gestul suicidar cu ocazia zilei lor de naştere, urmând astfel modelul Mădălinei Manole. Medicii din pavilioane au relatat multiple astfel de cazuri în ultima săptămână, vreo 15. Se pare că nici să mori nu mai ai dreptul, iar acest eveniment a declanşat o reacţie generală în populaţie“, spune Călin Scripcaru, managerul Spitalului „Socola“.

Citeşte şi:

Iaşi: Naşul de cununie al Mădălinei Manole despre părinţii artistei: „Sunt nişte oameni deosebiţi!“

Iaşi: Naşul de cununie al Mădălinei Manole, copleşit de durere

Medicii recomandă ca rudele pacienţilor cu probleme psihice să-i supravegheze îndeaproape pe aceştia. „Ridicăm un semnal de alarmă pentru familiile celor cu astfel de tendinţe pentru a monitoriza atent pacienţii atunci când nu se află în perioada de internare. Atunci când se află internaţi sunt atent supravegheaţi de doctori şi asistente“, spune Scripcaru.

Specialiştii susţin că de obicei bărbaţii aleg să se sinucidă prin metode mai dure decât femeile. „În general bărbaţii preferă metode sigure, mai dure, cum ar fi spânzurarea, iar femeile aleg metode mai blânde, care să nu le afecteze evident aspectul fizic după moarte şi recurg la intoxicaţie“, mai spune managerul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite