Iaşi: PORTRET/ George Grădinariu, ieşeanul desemnat „Studentul anului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A absolvit Facultatea de Fizică, iar în prezent este în an terminal la Medicină. În paralel, ocupă şi funcţia de preşedinte al Societăţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi.

George Grădinariu are 23 de ani, a finalizat cu brio Facultatea de Fizică, este bursier în anul al VI-lea la Medicină, a publicat o lucrare ştiiţifică în limba engleză despre Nanoparticule în „Journal of Applied Physics“ şi de doi ani ocupă funcţia de preşedinte al Societăţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi.

Toate aceste merite i-au adus primul loc la categoria „Studentul anului“ din cadrul Galei Premiilor în Educaţie. Ca atare, a fost recompensat pentru performanţele obţinute cu 5.000 de euro, bani pe care îi ţine în bancă în speranţa că-i va folosi la o lucrare de cercetare în fizică.

Dezamăgit de Medicină

Susţine că nu a simţit o atracţie foarte mare faţă de Medicină sau faţă de fizică, dar pentru că profesorii trăgeau de el a participat la olimpiade unde a obţinut poziţii onorabile. Mai mult, deşi iniţial nu-i plăcea defel Facultatea de Medicină a fost mereu printre primii la învăţătură.

„Primii trei ani de facultatea nu mi-au plăcut, nu eram încântat de medicină, dar după ce am început practica am fost mai atras. Acum sunt dedicat aici în tot ceea ce fac. Îmi place ideea de a ajuta oameni“, spune George.

Medic de profesie şi cercetător în fizică

După cinci ani de Medicină se vede potrivit pentru această meserie şi consideră că are calităţile esenţiale unui bun doctor.

„Îţi trebuie echilibru, trebuie să fii detaşat de pacientul pe care îl ai, dar în acelaşi timp trebuie să fii destul de implicat pentru a vedea latura umană a actului medical. Doctorul trebuie să fie un om care să aibă şi minte şi suflet ca să poată să trateze eficient un bolnav. Nu e suficient doar să prescrii pastile“, spune George. Tânărul susţine că a luat în calcul şi ca după finalizarea studiilor să plece în străinătate să facă meserie. Asta mai ales că cererea pe piaţa muncii este destul de mare. Vrea însă să fie împăcat cu sine şi mai întâi să încerce în România să-şi facă o carieră.

„Cu un salariu de rezident nu prea ai ce face aici. După şase ani de învăţat te alegi cu 600 de lei şi nu prea îţi convine. Vreau însă să rămân măcar un an după facultate pentru că merg pe principiul că doar rămânând aici poţi schimba ceva“, mai spune George. Include în viitorul său şi lucrările de cercetare în domeniul fizicii.

Profil

Născut: 13 iunie 1987, Iaşi.
Studii: Este student în anul al VI-lea la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“.
Familie: Are o soră mai mare.

Înscrie-te la Gala Premiilor în Educaţie!
Fundaţia „Dinu Patriciu“ recompensează oamenii, proiectele şi organizaţiile cu impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România. Înscrierile la Gala Premiilor în Educaţie au loc până la 27 septembrie. Pentru a intra în competiţie, trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul www.premiile-
ineducatie.ro, să completaţi online formularul de concurs şi să-l trimiteţi prin poştă la adresa Fundaţiei „Dinu Patriciu“: Bulevardul Mircea Eliade nr. 2, sector 1, Bucureşti, România, cod poştal 012013. Sub mesajul „Când premiem educaţia, o facem mai puternică!“, fundaţia oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 27 octombrie, la Palatul Parlamentului.

Ce-i place
„Îmi place să organizez tot felul de proiecte, să mă implic în iniţiative civice, acţiuni de voluntariat. Sunt pasionat de planorism, iar în timpul liber obişnuiesc să zbor“, spune George.

Ce nu-i place
„Nu-mi place când oamenii spun altceva decât ceea ce gândesc sau atunci când aceştia nu iau atitudine. De asemenea, mă deranjează ignoranţa şi detest ipocrizia. Sunt multe lucruri care mă deranjează, dar acestea nu-mi plac deloc“, afirmă tânărul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite