Iaşi: PORTRET/ George Caraiman face performanţă în hairstyling

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul ieşean este unul din cei mai apreciaţi stilişti din România, dovadă fiind premiile câştigate succesiv, inclusiv locul III pe ţară în 2009.

George Caraiman este unul din puţinii oameni care îşi câştigă existenţa făcând ceea ce îi place. Tânărul a ştiut întotdeauna ce doreşte să facă în viaţă şi nu s-a descurajat în faţa greutăţilor.

„De la 14 ani am tot încercat să mă apuc de ceva serios, dar abia în 2000 am ajuns să fac cursuri de coafor, urmate de seminarii de specializare la Bucureşti”, povesteşte George. Trei ani mai târziu, ieşeanul a participat la primul său concurs de hairstyling, unde şi-a pus talentul şi pregătirea la încercare în faţa altor concurenţi din toată ţara.

O muncă continuă

Rezultatele nu au întârziat să apară. Locul I la faza pe Moldova, obţinut succesiv din 2004 până în 2006, respectiv premii pentru expresivitate, rafinament şi eleganţă la faza naţională a competiţiei de hairstyling vorbesc de la sine despre valoarea tânărului stilist. Şi toate acestea având în vedere că pentru a ajunge pe cele mai înalte trepte ale podiumului este nevoie uneori de zeci de ani de experienţă. În spatele acestor succese stă însă o muncă interminabilă.

„Multă lume nu se gândeşte, dar este foarte dificil să îţi găseşti un model pentru a participa cu ea la concursuri. O competiţie de hairstyle nu se referă doar la aranjarea părului, ci implică şi asortarea hainelor cu tema probei”, explică George. Un alt aspect îl reprezintă documentarea. Consultarea revistelor de specialitate şi a site-urilor pe internet sunt numai vârful iceberg-ului.

„În meseria aceasta mereu trebuie să investeşti. În 2007 am fost la seminarul internaţional de la Londra, cel mai mare până în prezent, unde vin peste 40.000 de stilişti din toată lumea”, mai spune George.

Cea mai mare bucurie pentru stilistul ieşean a venit însă anul trecut, când a obţinut locul trei pe ţară la Wella Trend Vision Award, care i-a permis să participe gratuit la seminarul internaţional de profil de la Lisabona. Mai mult, tânărul este propriul său şef de peste o lună, iar renumele pe care îl are în Iaşi îi asigură deja o gamă largă de clienţi.

Profil

Născut: 20 iulie 1980, Iaşi.
Studii: Cursuri de formator coafor la Ministerul Muncii.
Familie: Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Cum reuşeşti să le oferi ceva nou clienţilor tăi?
Contează foarte mult ce vârstă şi ce viaţă socială are fiecare. Obişnuiesc să experimentez cu culori, dar mai mult pentru tineri. Trebuie să iau mereu în calcul nu doar configuraţia feţei, ci şi felul în care se îmbracă fiecare şi ce anturaje frecventează înainte de a face o schimbare de look.
Ce îţi doreşti pe viitor?
Ar fi fantastic dacă aş absolvi Academia „Vidal Sasson“ de la Londra, cea mai presitigioasă din lume. Din păcate, este foarte scump să faci un stagiu complet de câteva luni acolo. Aş vrea să-mi deschid propriul salon şi poate chiar o şcoală de coafor, având în vedere că deja predau la cursurile de formare la AJOFM.

Ce-i place
„Să fiu la curent cu tot ce este nou în domeniul meu. Îmi mai place să călătoresc, să văd alte culturi şi civilizaţii. În general nu vreau să îmi petrec în casă timpul meu liber. O altă pasiune o reprezintă maşinile vechi”, explică George.

Ce nu-i place
„Nu îmi place că românii nu sunt flexibili la nou, chiar şi cei tineri nu sunt încrezători să încerce lucrurile de ultimă oră, aşa cum se întâmplă în Occident. Am avut ocazia să lucrez în străinătate, dar nu fac meseria asta pentru bani. Vreau să lucrez din plăcere şi nu pot să fac asta fără să-i am alături pe oamenii dragi”, spune stilistul ieşean.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite