Iaşi: PORTRET/ Gabriela Săndulescu, profesoara cu viziuni europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 13 ani, directoarea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ a ales cea mai bună educaţie pentru elevii săi.  Proiectele derulate sub stricta supraveghere a directoarei sunt apreciate la nivel naţional şi internaţional şi se remarcă prin faptul că ies din tiparul celor clasice.

Profesoara de matematică a lansat acum şapte ani „Bacul bilingv“, în premieră la Iaşi.

Liceenii care aleg acest modul susţin probele examenului de bacalaureat în limba franceză, dar trebuie să prezinte şi un proiect interdisciplinar, au o probă de disciplină non-lingvistică la care se pregătesc timp de un an, plus proba de limbă franceză la un nivel avansat.

Menţiune specială la „Şcoala Anului“

„Proiectul funcţionează în parteneriat cu Ambasada Franţei. În fiecare an avem aproape 40 de elevi care susţin acest tip de bacalaureat, foarte apreciat“, a spus directoarea.

Portofoliul plin de proiecte originale i-a atras colegiului menţiunea specială la categoria „Şcoala anului“, din cadrul Galei Premiilor în Educaţie. Cu dedicaţie şi multă perseverenţă, profesoara caută excelenţa în activităţile cultural-educaţionale.

„Este foarte onorantă menţiunea specială, premiu acordat pentru că am corespuns la foarte multe criterii. A fiost un juriu complex, cu personalităţi din varii domenii“, a mai spus directoarea Colegiului „Mihai Eminescu“.

Acum cinci ani, a implementat programul pentru obţinerea Permisului european de utilizare a calculatorului. Cursurile cuprind opt trepte competiţionale, iar diploma echivalează cu examenul TIC de la bacalaureat.

Voluntariat pentru şcolile de la ţară

„Acest program funcţionează de cinci ani, iar în fiecare an echivalează în jur de 50 de copii. Cursurile se ţin în weekend sau după-amiază cu profesori acreditaţi. Şi cadrele didactice au acces, iar preţurile ajung la 600 de lei cursul plus examenul. Certificatele sunt cu recunoaştere internaţională“, a mai spus profesoara. Colegiul a implementat şi „Laboratorul culinar“, lansat pentru o alimentaţie sănătoasă şi pentru viaţa de familie, şi „Prelegerile Oltea Doamna“, un proiect cultural care vizează aducerea în actualitate a unor mari personalităţi conectate la viaţa liceului într-o anumită perioadă.

Premiul câştigat, în valoare de 2.000 de euro, va fi folosit la demararea altor proiecte pentru elevi, precum înfiinţarea unui club radio la nivelul şcolii şi organizarea unor activităţi educative în unităţile de învăţământ de la ţară.

„Un grup de voluntari, format din elevi şi profesori, va merge la şcolile din mediul rural să ofere cursuri în domeniile deficitare. Sperăm să reuşim să le implementăm“, a spus profesoara de matematică.

Profil

Născută: 23 martie 1957, Iaşi.
Studii: Facultatea de Matematică, Iaşi.
Familie: Este căsătorită, are un copil.

Înscrie-te la Gala Premiilor în Educaţie!
Fundaţia „Dinu Patriciu“ recompensează oamenii, proiectele şi organizaţiile cu impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România. Înscrierile la Gala Premiilor în Educaţie au loc până la 27 septembrie. Pentru a intra în competiţie, trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul www.premiile-
ineducatie.ro, să completaţi online formularul de concurs şi să-l trimiteţi prin poştă la adresa Fundaţiei „Dinu Patriciu“: Bdul Mircea Eliade nr. 2, sector 1, Bucureşti, România, cod poştal 012013. Sub mesajul „Când premiem educaţia, o facem mai puternică!“, fundaţia oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 27 octombrie, la Palatul Parlamentului.

Ce-i place
„Îmi plac provocările. Şcoala este o provocare continuă. Trebuie să fim foarte prezenţi în această dinamică deosebită pentru a ne adapta mereu şi pentru a aduce tot ce este nou şi de calitate pentru copiii noştri“, a spus Gabriela Săndulescu.

Ce nu-i place
„Nu-mi place că nu-mi ies întotdeauna lucrurile pe care mi le propun, mai ales că acestea sunt condiţionate de anumite aspecte care nu depind de noi, de proiectele pe care le demarăm“, este de părere profesoara.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite