Iaşi: Opt firme se bat pentru construirea viitorului sediu al DSPM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La selecţia pentru construirea noii baze a Direcţia de Servicii Publice Municipale (DSPM) din subordinea Primăriei s-au înscris societăţi cu oferte care variază de la  5,8 la 11,7 milioane de lei, fără TVA

Şefii direcţiei din cadrul Primăriei vor selecta oferta cea mai avantajoasă din cele opt documentaţii depuse pentru execuţia sediului şi bazei de producţie a DSPM. Acestea vor fi amenajate în aleea Tudor Neculai. „Vom analiza ofertele tehnice ale firmelor şi vom desemna câştigătorii în cadrul acestei licitaţii", a anunţat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. Valoarea estimată a întregii investiţii este de 11,7 milioane de lei, fără TVA.

Banii pentru amenajarea noii baze vor fi alocaţi din redevenţa luată de DSPM pentru terenul de 4,9 de hectare din strada Bucium. Acesta a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani către firma Dedeman care plăteşte anual 139.000 de euro, dar a achitat şi un avans de 1,7 milioane de euro.

Baza de producţie va fi amenajată de la anul

 „Lucrările sunt eşalonate pe mai mulţi ani în funcţie de fondurile disponibile. Pentru început avem alocarea pentru baza de producţie pe care o vom muta de lângă Carrefour în Tudor Neculai unde avem şi pepiniera pe 22 de hectare. În acea bază vom muta toate atelierele noastre. Sediul unde ne vom muta noi birourile va fi executat în funcţie de buget, pentru această investiţie nu avem în acest moment fondurile disponibile", a afirmat Luminiţa Sălceanu, şefa DSPM.

Noua bază va fi realizată pe o suprafaţă de aproape două hectare de teren, iar lucrările vor demara în cursul anului viitor. Viitorul sediu al DSPM cu două etaje va costa în jur de 5 milioane de lei, cu TVA. Potrivit anunţului de participare, lucrările ar trebui executate în 48 de luni de la data atribuirii contractului.

Firmele înscrise la licitaţie:

Iasicon - 5,84 milioane de lei

Compania de Construcţii „Alex" - 9,5 milioane de lei

Ted Construct -  9,7 milioane de lei

Construzione Pozzobon - 9.9 milioane de lei

Grup Construcţii Est - 10,1 milioane de lei

Conest - 10,1 milioane de lei

Construcţii Unu - 11,3 milioane de lei

Euroconstruct - 11,7 milioane de lei

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite