Iaşi: O fetiţă cu stomacul plin cu păr a ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copila în vârstă de zece ani din Târgu Frumos a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria" pentru că nu mai putea mânca. În urma investigaţiilor medicale, doctorii au decoperit în stomacul ei un ghem de păr cât o minge de baschet

Fetiţa suferă de o tulburare psihică şi îşi smulgea părul din cap, după care îl înghiţea. S-a încercat scoaterea părului din stomac prin extragere endocopică, însă medicii au constatat că este nevoie de operaţie pentru că este o cantitate foarte mare de păr care nu poate fi extrasă prin tubul digestiv.

„Am suspiciunea că are păr în stomac, dar există şi posibilitatea ingerării de vegetale. După ce i se face endoscopia trebuie să fie operată pentru că nu există nicio şansă să i se extragă prin esofag . Ghemul are în jur de 10-15 centimetri, o dimensiune extrem de mare", spune prof. dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului „Sf. Maria".

Medicii susţin că nu s-au mai confruntat cu un caz de o asemnea amploare. După intervenţia chirurgicală, fetiţa va primi psihoterapie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite