Iaşi: O femeie cu o tumoră de 10 kilograme pe abdomen a ajuns la spital UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 75 de ani din comuna Gropniţa a ajuns miercuri dimineaţă la UPU din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" cu o tumoră de 10 kilograme pe abdomen. Medicii susţin însă că în cazul unei operaţii, femeia nu are şanse de supravieţuire.

Ora 13.00 Aspazia Pavel a fost adusă la medici de o vecină care a vizitat-o şi a găsit-o cu dureri.

„Am venit la spital pentru că mă doare, dar cum am venit tot aşa plec. Am venit cu gândul să mă operez, dar doctorii mi-au zis că nu se poate pentru că riscul e foarte mare, că 90% nu am şanse de supravieţuire. Mă duc acasă şi am să văd, am să trăiesc atât cât este lăsat de la Dumnezeu", spune femeia.

Vecina femeii, Viorica Chelaru susţine că tumora a crescut exagerat în ultimul an. „Tumora o are de foarte mult timp, dar ea susţine nu a fost dintotdeauna aşa de mare. A explodat foarte tare cam de un an. Am văzut că nu se simte deloc bine şi am venit cu ea la spital, dar nici cei de aici nu au găsit o soluţie", spune Viorica Chelaru.

Medicii susţin că tumora nu poate fi operată. „Pacienta a ajuns la spital pentru că s-a iritat de la haine şi a deranjat-o că a făcut o plagă. Cei de la chirurgie au consultat-o, dar riscul e prea mare", susţine doctor Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt la Spitalul „Sf. Spiridon".

Se pare că femeia are boala de la 16 ani iar tumora a ajuns la o lungime de 70 de centimetri şi o lăţime de 50 de centimetri, afectându-i şi organele intestinale.

Medicii au început să facă analizele femeii iar în funcţie de rezultate, vor interveni chirurgical.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite