Iaşi: O familie de traficanţi de persoane a fost trimisă după gratii de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis astăzi să-l condamne pe Gabriel Şerban (32 de ani) şi pe fratele său, Ionuţ la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Valentin Şerban, tatăl celor doi a primit aceeaşi pedeapsă pentru complicitate la trafic de persoane şi complicitate la trafic de minori. Pentru aceleaşi fapte ca şi soţul său, Lenunţa Tunza a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

În schimb Radu Dănilă a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis confiscarea a 156.000 de euro, 344 lei şi un Audi A6 de la membrii reţelei. Sentinţa nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor,  membrii reţelei au obligat aproximativ 20 de tinere să practice prostituţia în Anglia şi în Italia.

Gabriel Şerban a făcut plângere în anul 2008 împotriva avocatului său Christy Mîrşanu. Acesta le-a spus procurorilor că apărătorul i-a promis că pentru a-i  scăpa familia de dosar trebuie să de 6.000 de euro la doi judecători. Mai mult, din contul său în cel al avocatului ar fi fost transferaţi 11.500 de euro.

Pentru că acesta nu a ieşit din arest şi nu s-a rezolvat nimic a făcut plângere împotriva avocatului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. În cele din urmă cazul a ajuns în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi, care l-a şi trimis în judecată pe avocat pentru trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite