Iaşi: O bătrână a sărit de la etajul 9 în timp ce era executată silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia nu a mai putut fi salvată în ciuda intervenţiilor echipajului SMURD.

Un echipaj SMURD a încercat să o salveze, dar manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat. În urma impactului cu solul, Olguţa Băbuşanu (65 de ani) a suferit numeroase fracturi şi leziuni care au dus la decesul acesteia.

"Echipajul SMURD a fost anunţat la ora 16.24. În ciuda eforturilor depuse de medici, nu a mai putut fi salvată", a spus ofiţerul de la dispecerul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Datornică la întreţinere

Potrivit locatarilor, la amiază bătrâna ar fi fost vizitată de un executor judecătoresc împreună cu un echipaj de la Secţia I Poliţie, pentru punerea în executare a unei decizii judecătoreşti. Femeia, care ar fi urmat să fie evacuată, ar fi încercat iniţial să se arunce în gol de faţă cu oamenii legii dar pentru că aceştia au împiedicat-o, ar fi ieşit din locuinţă şi s-ar fi dus în blocul vecin pentru a-şi pune capăt zilelor.

Se pare că bătrâna avea datorii la întreţinere de aproape 23.000 de lei şi că în iunie anul acesta, a pierdut un proces la Tribunalul Iaşi cu asociaţia de proprietari, ce avea ca obiect "contestaţie la executare".

"A fost somată în două rânduri. Ştia că este în executare. Doamna a refuzat orice discuţie. Am vorbit cu ea jumătate de oră la uşă, apoi când am intrat în casă ne-a solicitat să-i acordăm un termen de autoevacuare dar nu s-a putut. La un moment dat şi-a luat actele, nişte bani şi a ieşit", a spus executorul judecătoresc Andrei Cezar.

Potrivit acestuia, bătrâna avea de recuperat o sumă rămasă în urma achitării datoriei la asociaţia de proprietari din preţul de vânzare a locuinţei, bani cu care aceasta ar fi putut să-şi cumpere o garsonieră.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite