Iaşi: Nume noi în dosarul Cordunenilor (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei pomeniţi de procurori în propunerea de arestare preventivă a celor  21 de persoane acuzate de şantaj, spălare de bani, înşelăciuni imobiliare şi bancare, trafic de persoane, sunt şi câteva nume cunoscute în oraş.

Florin Crudu şi Pavel Pântea au fost trimişi în judecată într-un alt dosar, pentru că ar fi încercat să păcălească nişte ieşeni, luându-le banii pentru a le închiria sau vinde imobile deja vândute.

La un moment dat, apare şi numele avocatului Christy Mârşanu, chiar unul dintre apărătorii membrilor grupării conduse de clanul Corduneanu.

Au semnat un antecontract
dar nu au văzut niciun ban

Ieşeanul Vasile Muşchei s-a plâns poliţiştilor că în urma semnării unui contract prin care a împrumutat o sumă de bani, încheiat prin notariat, a ajuns să fie înşelat de mai multe persoane care încercau cu ajutorul unor acte ilegale să pună mâna pe mai multe terenuri şi case.

Pe 10 octombrie 2008, Vasile Muşchei şi Georgeta Cruceanu, una dintre surorile bărbatului, au semnat în calitate de promitenţi vânzători, un antecontrat de vânzare - cumpărare pentru un teren de 4.700 de m.p., din str. Urcuşului.

Avocatul Christy Mârşanu, arată oamenii legii, ar fi semnat în calitate de promitent cumpărător. În antecontract, spun oamenii legii, este specificat că Muşchei şi Cruceanu au primit preţul integral de o sută de mii de euro pentru teren. Muşchei şi Cruceanu au declarat ulterior că nu au primit vreun ban în urma antecontractului semnat cu avocatul ieşean.

„Christy Mârşanu le-a spus fraţilor
Corduneanu că el garantează că voi plăti"

Numele lui Christy Mârşanu mai apare şi într-o declaraţie dată la Poliţie de ieşeanul Dumitru Dumitriu:

„Toate problemele pe care le-am avut au început în momentul în care am tranzacţionat drepturile succesorale privind o suprafaţă de teren de valoare foarte mare. Am fost reprezentat de către avocat Mârşanu...", spune ieşeanul. Potrivit acestuia,  în momentul în care a ieşit din biroul notarial să fumeze o ţigară, a fost întâmpinat de fraţii Costel, Bogdănel şi Petronel Corduneanu.

„Bogdănel mi-a spus că mă aşteaptă să le dau banii de pe tranzacţie. În acel moment a ieşit din birou Christy Mârşanu şi le-a spus fraţilor Corduneanu că el garantează că voi plăti. În aceeaşi zi de 6 iunie 2006 mi s-a cerut să dau jumătate din banii pe care i-am încasat în urma tranzacţiei , respectiv 350 de milioane. Aceşti bani i-am dat lui Christy Mârşanu în biroul său", le-a declarat Dumitriu poliţiştilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite