Iaşi: Mobilier tapiţat cu ţigări la Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii de la Albiţa au descoperit astăzi dimineaţă peste 3.000 de pachete de ţigări care urmau să fie comercilizate în Italia, ascunse în mai multe obiecte de mobilier.

Marfa ilegală era transportată cu două microbuze care efectuează servicii de coletărie pe ruta R.Moldova-Italia. Maşinile erau conduse de Badia Vitalie, din Republica Moldova, şi de Demirov Ghenadie, cu dublă cetăţenie, româno-moldoveană.

Pentru că maşinile erau încărcate cu obiecte de mobilier în care puteau fi uşor ascunsă marfă de contraband, vameşii au luat la puricat încărcăturile. Nu mică le-a fost surpriza să vadă că mai multe fotolii erau ticsite cu pachete de ţigări, a căror valoare depăşeşte 13.000 de lei.

Cei doi şoferi au spus oamenilor legii că ţigările fuseseră cumpărate din Chişinău şi urmau să fie vândute în Italia. Firmele transportatoare au fost sancţionate contravenţional cu amendă de câte 5.000 de lei.

De vigilenţa vameşilor s-a lovit şi un bucureştean care conducea un autoturism BMW şi care a uitat să declare la vamă un pistol de tir cu aer comprimat, fabricat în Cehoslovacia.  Arma a fost confiscată de vameşi în baza unui proces verbal de predare-primire, în vederea continuării cercetărilor, şi a întocmirii actelor premergătoare urmăririi penale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite